Sto Timoni

To Kia EV6 είναι το Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2022

Το Kia EV6 κατέκτησε τον πολύ «δυνατό» ευρωπαϊκό τίτλο “Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2022” (Car of the year – COTY). Το νέας γενιάς αμιγώς ηλεκτρικό crossover της Kia κατάφερε βασισμένο στην υψηλή τεχνολογία του να εξασφαλίσει ένα από τα πλέον διάσημα βραβεία αυτοκινήτου στον κόσμο, αντιμετωπίζοντας άξιους αντιπάλους όπως τα Renault Mégane E-Tech, Peugeot 308, Škoda Enyaq iV, Ford Mustang Mach-E και Cupra Born, αλλά και το αδελφό μοντέλου του Hyundai Group, το Hyundai IONIQ 5.

Το ολοκαίνουργιο Kia EV6 ανακηρύχθηκε  «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2022» στα περίφημα βραβεία Αυτοκινήτου της Χρονιάς (COTY). Το καινοτόμο και αμιγώς ηλεκτρικό crossover ψηφίστηκε ως ο γενικός νικητής από μια κριτική επιτροπή 59 ατόμων που αποτελείται από αναγνωρισμένους δημοσιογράφους αυτοκινήτων 22 ευρωπαϊκών χωρών.

Το Kia EV6 συμμετείχε αρχικά στη λίστα για το κορυφαίο βραβείο μαζί με περισσότερα από εξήντα μοντέλα που κυκλοφόρησαν το 2021. Το Νοέμβριο, η κριτική επιτροπή του COTY μείωσε αυτή τη μεγάλη λίστα σε μια λίστα των επτά επικρατέστερων, έξι από τα οποία ήταν ηλεκτρικά οχήματα (EVs), κάτι που αποδεικνύει περαιτέρω την αυξανόμενη σημασία των ηλεκτρικών οχημάτων για τους καταναλωτές καθώς η κοινωνία μεταβαίνει προς ένα νέο μέλλον βιώσιμης  κινητικότητας.

Το Kia EV6 έλαβε συνολικά 279 βαθμούς για να κερδίσει και να στεφθεί Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2022, ακολουθούμενο από το Renault Mégane E-Tech (265 βαθμοί), το Hyundai IONIQ 5 (261 βαθμοί), το Peugeot 308 (191 βαθμοί), το Škoda Enyaq iV (185 βαθμοί), το Ford Mustang Mach-E (150 βαθμοί) και το Cupra Born (144 βαθμοί).

Ο Frank Janssen, Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του αυτοκινήτου της χρονιάς, δήλωσε: “Είναι μια ωραία έκπληξη να βλέπεις το Kia EV6 να λαμβάνει αυτό το βραβείο. Ήταν καιρός να ανταμειφθούν η μάρκα και το Group, καθώς έχουν δουλέψει πολύ σκληρά για αυτό το αυτοκίνητο. Ο ρυθμός προόδου της Kia είναι πραγματικά εντυπωσιακός.”

Ενώ ο Jason Jeong, Πρόεδρος της Kia Europe, σχολίασε: «Είναι μεγάλη τιμή που κερδίσαμε το Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2022 με το EV6, το πρώτο Kia που κέρδισε αυτό το διάσημο βραβείο. Το EV6 είναι πραγματικά μια εξέλιξη ορόσημο που έχει σχεδιαστεί εξαρχής για να κάνει την ηλεκτρική μετακίνηση διασκεδαστική, βολική και προσιτή συνδυάζοντας μια εξαιρετικά εντυπωσιακή πραγματική αυτονομία οδήγησης, εξαιρετικές δυνατότητες γρήγορης φόρτισης, ένα ευρύχωρο εσωτερικό υψηλής τεχνολογίας και μια πραγματικά ανταποδοτική οδηγική εμπειρία. Το EV6 είναι ένα συναρπαστικό σημάδι του τι πρόκειται να έρθει ακόμα στην εξελισσόμενη ηλεκτροκίνητη γκάμα μας».

Η εξειδικευμένη πλατφόρμα ηλεκτρικών οχημάτων E-GMP

Το EV6 είναι το πρώτο αποκλειστικό EV της Kia που βασίζεται στην Electric-Global Modular Platform (E-GMP) της εταιρείας. Αυτή η αρχιτεκτονική υψηλής τεχνολογίας διασφαλίζει ότι το EV6 εξαλείφει τους πολλούς συμβιβασμούς που αντιμετωπίζουν τα EV που δημιουργούνται σε πλατφόρμες που αρχικά είχαν σχεδιαστεί για να φιλοξενούν οχήματα με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Ως αποτέλεσμα της έξυπνης διαχείρισης της E-GMP, το EV6 έχει κορυφαίο εσωτερικό χώρο στην κατηγορία του, εντυπωσιακή αυτονομία 528 km και εξαιρετικές δυνατότητες γρήγορης φόρτισης 800 V που επιτρέπουν στους πελάτες να πραγματοποιούν φόρτιση από 10% έως 80% σε μόλις 18 λεπτά.

Σηματοδοτώντας τη θέση του στην υψηλή τεχνολογία, το EV6 ήταν το πρώτο παγκόσμιο μοντέλο που ενσωμάτωσε τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της Kia «Opposites United», η οποία εμπνέεται από τις αντιθέσεις που υπάρχουν στη φύση και την ανθρωπότητα. Στο επίκεντρο της σχεδιαστικής φιλοσοφίας βρίσκεται μια νέα οπτική ταυτότητα που προκαλεί θετικές δυνάμεις και φυσική ενέργεια, με αντίθετους  συνδυασμούς αιχμηρών στιλιστικών στοιχείων και ανάγλυφων επιφανειών.

Το βραβείο «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2022» είναι το τελευταίο σε μια σειρά παγκοσμίου φήμης βραβείων που έχουν απονεμηθεί στο EV6 από το λανσάρισμά του πέρυσι, όπως τα «Αυτοκίνητο της Χρονιάς» του περιοδικού What car, «Crossover of the Year» στα βραβεία TopGear.com 2021, 1ο βραβείο «Premium» στα βραβεία του Γερμανικού Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2022 κλπ.

Το EV6 είναι το πρώτο από τα επτά αποκλειστικά μοντέλα EV που σχεδιάζει να κυκλοφορήσει η Kia έως το 2026. Το πλήρως ηλεκτρικό crossover θα διαδραματίσει βασικό ρόλο στα σχέδια της εταιρείας να γίνει ένας κορυφαίος παγκόσμιος πάροχος λύσεων βιώσιμης μετακίνησης στο μέλλον.

Σχετικά με την Kia Corporation

Η Kia (www.kia.com) είναι μια παγκόσμια εταιρεία κινητικότητας με όραμα να δημιουργεί βιώσιμες λύσεις κινητικότητας για καταναλωτές, κοινότητες και κοινωνίες σε όλο τον κόσμο. Η Kia ιδρύθηκε το 1944 και για περισσότερα από 75 χρόνια παρέχει λύσεις κινητικότητας. Με 52.000 εργαζόμενους παγκοσμίως, παρουσία σε περισσότερες από 190 αγορές και εγκαταστάσεις παραγωγής σε έξι χώρες, η εταιρεία πουλά σήμερα περίπου τρία εκατομμύρια οχήματα ετησίως. Η Kia ηγείται της διάδοσης των εξηλεκτρισμένων και ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία και αναπτύσσει μια γκάμα υπηρεσιών κινητικότητας που συνεχώς διευρύνεται, ενθαρρύνοντας εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να εξερευνήσουν τους καλύτερους τρόπους μετακίνησής τους. Το σλόγκαν της εταιρείας – «Movement that inspires» – αντικατοπτρίζει τη δέσμευση της Kia να εμπνέει τους καταναλωτές μέσω των προϊόντων και των υπηρεσιών της.

Πηγή: Kia

Nikos Loupakis

Μηχανολόγος Μηχανικός - Δημοσιογράφος

Add comment

Kατηγορίες

Ημερολόγιο

Μάρτιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031