Sto Timoni

O Martin Sander Πρόεδρος της Ford-Werke GmbH

Η Ford πραγματοποιεί ένα ακόμα σημαντικό βήμα για την επιτάχυνση του μετασχηματισμού των Ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων της και τη δημιουργία μιας εντελώς νέας προϊοντικής γκάμας ηλεκτρικών οχημάτων και υπηρεσιών κινητικότητας που επαναπροσδιορίζουν την έννοια της ιδιοκτησίας ενός αυτοκινήτου Ford. Στο πλαίσιο αυτό ο Martin Sander αναλαμβάνει Πρόεδρος της Ford-Werke GmbH.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ο Martin Sander διορίστηκε Γενικός Διευθυντής Επιβατών Οχημάτων της Ford Ευρώπης και πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ford-Werke GmbH, με ισχύ από την 1η Ιουνίου. Τα καθήκοντα του Sander, που συνδυάζουν δύο ανώτερες διοικητικές θέσεις, αντανακλούν τη δέσμευση της Ford στη δημιουργία μιας αναπτυσσόμενης δραστηριότητας για τα ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία στην Ευρώπη.

Ο Sander φέρνει μαζί του σημαντική εμπειρία από το χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας έχοντας θητεύσει επί 25 χρόνια στο Volkswagen Group, όπου κατείχε ανώτερες διοικητικές θέσεις στη Βόρεια Αμερική, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη, ενώ πιο πρόσφατα διετέλεσε αντιπρόεδρος Πωλήσεων Ευρώπης στην Audi AG.

Ο Martin Sander και η ομάδα του θα είναι υπεύθυνοι για την επιτάχυνση της ανάπτυξης εμβληματικών, πλήρως ηλεκτρικών και συνδεδεμένων επιβατικών οχημάτων, προωθώντας όλες τις πρωτοβουλίες που συλλογικά διαμορφώνουν μία ανώτερη ψηφιακή εμπειρία για τους πελάτες επιβατικών οχημάτων Ford στην Ευρώπη.

Ο Sander θα αναλάβει τα καθήκοντα που μέχρι πρότινος ασκούσαν οι Roelant de Waard και Gunnar Herrmann, οι οποίοι επέλεξαν να αποσυρθούν στα τέλη της περασμένης χρονιάς. Θα συνεχίσει να αναφέρεται στον Stuart Rowley, πρόεδρο, Ford Ευρώπης.

«Ο Martin είναι ένας εξαιρετικά έμπειρος ηγέτης με πλούσια παγκόσμια εμπειρία» δήλωσε ο Rowley. «Η ενέργειά του, η ηγετική του ικανότητα και οι νέες απόψεις του θα επιταχύνουν το μετασχηματισμό του τομέα επιβατικών οχημάτων μας στην Ευρώπη,  ώστε να προσφέρουμε στους πελάτες νέες συνδεδεμένες εμπειρίες.»

Ο Martin Sander θα έχει το γραφείο του στην Κολωνία, στο «σπίτι» των Ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων της Ford στον τομέα των επιβατικών οχημάτων. Εκεί βρίσκονται και οι εγκαταστάσεις του Κέντρου Εξηλεκτρισμού, στο οποίο θα κατασκευαστεί το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό επιβατικό όχημα το οποίο θα βγει από τη γραμμή παραγωγής της Ford την επόμενη χρονιά.

Γεννημένος στο Hildesheim της Γερμανίας, ο Sander έχει πτυχίο μηχανολόγου μηχανικού από το Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Braunschweig. Αυτή τη στιγμή κατοικεί στο Ingolstadt και είναι παντρεμένος με δύο παιδιά.

Σχετικά με τη Ford Motor Company

Η Ford Motor Company είναι μία παγκόσμια εταιρεία με έδρα στο Dearborn, Michigan, που έχει δεσμευτεί να συνεισφέρει στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου, όπου όλοι οι άνθρωποι είναι ελεύθεροι να κινούνται και να κυνηγούν τα όνειρά τους. Το πρόγραμμα Ford+ για την ανάπτυξη και τη δημιουργία αξίας συνδυάζει υφιστάμενα πλεονεκτήματα, νέες δυνατότητες και σταθερές σχέσεις με τους πελάτες για τον εμπλουτισμό των εμπειριών και την ενίσχυση της πιστότητας αυτών των πελατών.  Η Ford σχεδιάζει, κατασκευάζει, εμπορεύεται και υποστηρίζει τεχνικά μία πλήρη γκάμα συνδεδεμένων και όλο και περισσότερο εξηλεκτρισμένων επιβατικών και επαγγελματικών οχημάτων: Φορτηγά, SUV, van και αυτοκίνητα Ford, και πολυτελή οχήματα Lincoln. Η εταιρεία επιδιώκει κορυφαίες θέσεις στους τομείς ηλεκτροκίνησης, υπηρεσιών διασυνδεδεμένων οχημάτων και λύσεων κινητικότητας, μεταξύ των οποίων τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης, ενώ παρέχει χρηματοοικονομικές υπηρεσίες μέσω της Ford Motor Credit Company. Η Ford απασχολεί περίπου 186.000 άτομα σε όλο τον κόσμο. Περισσότερες πληροφορίες για την εταιρεία, τα προϊόντα της και την Ford Motor Credit Company υπάρχουν στον ιστότοπο corporate.ford.com.

Η Ford Ευρώπης είναι υπεύθυνη για την παραγωγή, πώληση και συντήρηση οχημάτων μάρκας Ford σε 50 ανεξάρτητες αγορές ενώ απασχολεί περίπου 42.000 εργαζόμενους στις εγκαταστάσεις πλήρους ιδιοκτησίας της και κοινοπραξίες και περίπου 55.000 άτομα συμπεριλαμβανομένων των μη συγχωνευμένων επιχειρήσεων. Επιπλέον της Ford Motor Credit Company, οι δραστηριότητες της Ford Ευρώπης περιλαμβάνουν το Ford Customer Service Division και 14 εγκαταστάσεις παραγωγής (10 πλήρους κυριότητας και τέσσερις μη συγχωνευμένων κοινοπραξιών). Τα πρώτα αυτοκίνητα Ford έφτασαν στην Ευρώπη το 1903 – τη χρονιά που ιδρύθηκε η Ford Motor Company. Η Ευρωπαϊκή παραγωγή ξεκίνησε το 1911.

Η Ford-Werke GmbH είναι Γερμανός κατασκευαστής αυτοκινήτων και πάροχος κινητικότητας με έδρα την Κολωνία. Η εταιρεία απασχολεί περισσότερα από 20.000 άτομα στην Κολωνία, το Saarlouis και το Aachen. Από την ίδρυσή της το 1925, τα εργοστάσια της Ford έχουν παράγει περισσότερα από 47 εκατομμύρια οχήματα. 

Πηγή: Ford

Nikos Loupakis

Μηχανολόγος Μηχανικός - Δημοσιογράφος

Add comment

Kατηγορίες

Ημερολόγιο

Οκτώβριος 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031