Sto Timoni

Nissan: 60 χρόνια στην Ελλάδα

Ορόσημο για την γνωστή αντιπροσωπεία “Nissan – NΙΚ. Ι. ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ Α.Ε.” αποτελεί η καινούρια χρονιά, αφού το 2021 συμπληρώνονται 60 χρόνια συνεργασίας με την ιαπωνική μάρκα: οι βάσεις αυτής της μακροχρόνιας επιχειρηματικής σχέσης τέθηκαν το 1961, με την έναρξη της συνεργασίας με την Nissan International S.A.

Η αντιπροσώπευση αυτή ήταν η πρώτη της Ιαπωνικής φίρμας σε ολόκληρη την Ευρώπη και μια από τις σημαντικότερες έως σήμερα. Συνέβαλε στη διάδοση των ιαπωνικών αυτοκινήτων και την διάκριση της Nissan μεταξύ των ιαπωνικών εταιρειών, με το όνομα της μάρκας να γίνεται συνώνυμο της αξιοπιστίας.

Στο ενεργητικό αυτής της συνεργασίας περιλαμβάνονται δραστηριότητες όπως το εργοστάσιο παραγωγής οχημάτων της NΙΚ. Ι. ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ Α.Ε. στο Βόλο (1980 –  1995),  το οποίο αποτέλεσε πρότυπο για τη Nissan παγκοσμίως, καθώς και το κέντρο Διανομής Ανταλλακτικών, Αυτοκινήτων και Εκπαίδευσης στον Ασπρόπυργο (1994).

Σήμερα έχοντας καταγράψει σχεδόν 640.000 πωλήσεις νέων αυτοκινήτων, η αντιπροσωπεία της Nissan διαθέτει ένα πλήρες δίκτυο εξουσιοδοτημένων εμπόρων – συνεργατών σε όλη την Ελλάδα, προσφέροντας υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης, πριν αλλά και μετά την πώληση και έχει επιτύχει μια εξαιρετικά μεγάλη αναγνωρισιμότητα στις συνειδήσεις των καταναλωτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πορεία αυτών των συναρπαστικών χρόνων συνεργασίας, η Nissan – NIK. I. ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ Α.Ε., συγκρότησε με πολύ δουλειά, κόπο αλλά και μεράκι, μια ειδική πτέρυγα – μουσείο ιστορικών μοντέλων Datsun και Nissan που έχει στην κατοχή της και φυλάσσονται στις εγκαταστάσεις της, στον Ασπρόπυργο. Μάλιστα, κάποια εξ αυτών τα εκθέτει κατά περιόδους στην κεντρική της έκθεση, με την πλειονότητά τους να είναι σε άριστη λειτουργική κατάσταση. Χαρακτηριστικότερο όλων είναι το Nissan pickup 320 του 1962, ένα σπάνιο, συλλεκτικό μοντέλο, καθώς είναι το πρώτο που αφίχθη στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη!

Παράλληλα, η επέτειος των 60 χρόνων συνεργασίας της NIK. I. ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ Α.Ε. με την Nissan, συμπίπτει με την επέτειο των δέκα ετών από τότε που η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία λάνσαρε  το Nissan LEAF, το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής στον κόσμο, με πάνω από 500.000 αυτοκίνητα να έχουν κατασκευαστεί μέχρι τώρα.

Σημειώνουμε ότι, το 2021, η Nissan θα λανσάρει και το ολοκαίνουργιο αμιγώς ηλεκτρικό crossover/SUV Nissan ARIYA. Με ισχυρή επιτάχυνση, νέο design και βραβευμένη τεχνολογία υποστήριξης του οδηγού, το ολοκαίνουργιο ARIYA συμβολίζει το όραμα της Nissan για την αλλαγή του τρόπου με τον οποίο τα οχήματα τροφοδοτούνται, οδηγούνται και ενσωματώνονται στην κοινωνία.

Πηγή: Nissan

Angelos Papapaschalis

Add comment

Kατηγορίες

Ημερολόγιο

Απρίλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930