Sto Timoni

FordPass: Όταν το αυτοκίνητο παραλαμβάνει το δέμα σας

H έκρηξη των online αγορών και η επακόλουθη πίεση για τις εταιρείες διανομών να επιτύχουν πιο αποδοτικές και ασφαλείς παραδόσεις, οδήγησαν την Ford και τη Hermes σε μία καινοτόμα όσο και ενδιαφέρουσα λύση με τη βοήθεια της εφαρμογής FordPass.  Μέσω του πιλοτικού προγράμματος Secure Delivery to Vehicle που λανσαρίστηκε σε ορισμένες περιοχές της Μ. Βρετανίας αυτό το μήνα, είναι πλέον εφικτή η παράδοση δεμάτων απευθείας σε οχήματα που βρίσκονται στη διεύθυνση της οικίας των κατόχων τους. Επίσης, το όλο εγχείρημα επιταχύνει τις παραδόσεις εξοικονομώντας χρόνο, καθώς οι διανομείς δεν χρειάζεται να χτυπάνε κουδούνι, να ανεβαίνουν σκαλιά ή να βρίσκουν ένα γείτονα για να παραλάβει το δέμα όταν ο παραλήπτης δεν βρίσκεται στο σπίτι.

Απουσιάζετε από το σπίτι και δεν μπορείτε να παραλάβετε το πακέτο σας; Κανένα πρόβλημα! Το αυτοκίνητό σας μπορεί να γίνει το τέλειο σημείο παράδοσης. Οι οδηγοί διανομών ίσως σύντομα να έχουν τη δυνατότητα να αφήνουν τα δέματα στο αυτοκίνητό σας. Οι προοπτικές που ανοίγονται από τις συνδεδεμένες υπηρεσίες και τον απομακρυσμένο έλεγχο των αυτοκινήτων Ford μέσω της εφαρμογής FordPass, μοιάζουν αναρίθμητες.

Καθώς πολλοί από εμάς αρχίζουμε να επιστρέφουμε στην δια ζώσης εργασία, οι διανομείς ενδέχεται να μην μας βρίσκουν στο σπίτι για να μας παραδώσουν σημαντικά δέματα. Ακόμα και όσοι εξακολουθούν να εργάζονται από το σπίτι, ίσως προτιμούν να μην διακόψουν μία τηλεδιάσκεψη για να ανοίξουν την πόρτα.

Με την έκρηξη των online αγορών και την επακόλουθη πίεση για τις εταιρείες logistics να πετυχαίνουν πιο αποδοτικές και ασφαλείς παραδόσεις, η Ford και η Hermes στο Hν. Βασίλειο βρήκαν τώρα μία λύση.1 Οι διανομείς θα μπορούν να αφήνουν τα πακέτα στα αυτοκίνητα των παραληπτών, όπου θα παραμένουν ασφαλή και στεγνά, ώστε αυτοί να τα παραλαμβάνουν στη συνέχεια με την άνεσή τους.

Το πιλοτικό πρόγραμμα Secure Delivery to Vehicle (επί λέξει Ασφαλής Παράδοση σε Όχημα) που λανσαρίστηκε σε ορισμένες περιοχές της Μ. Βρετανίας αυτό το μήνα, θα επιτρέψει την παράδοση των δεμάτων απευθείας σε οχήματα που βρίσκονται στην διεύθυνση της οικίας των κατόχων τους.2 Επίσης, το όλο εγχείρημα επιταχύνει τις παραδόσεις εξοικονομώντας χρόνο, καθώς οι διανομείς δεν χρειάζεται να χτυπάνε κουδούνι, να ανεβαίνουν σκαλιά ή να βρίσκουν ένα γείτονα για να παραλάβει το δέμα όταν ο παραλήπτης δεν βρίσκεται στο σπίτι.

Η δυνατότητα παράδοσης πακέτων στο όχημα προσφέρεται σε πελάτες που διαθέτουν την εφαρμογή FordPass, επεκτείνοντας έτσι την γκάμα των συνδεδεμένων υπηρεσιών που ήδη διατίθενται μέσω αυτής.3 Η λύση αυτή προσφέρεται χωρίς επιπλέον χρέωση και πληροί τις απαιτήσεις κοινωνικής απόστασης. 4 Καθώς το πιλοτικό πρόγραμμα Secure Delivery to Vehicle επεκτείνεται, η Ford και η Hermes στο Ην. Βασίλειο ευελπιστούν να αυξηθεί ο αριθμός των συμμετεχόντων και να διευρυνθεί το πεδίο εφαρμογής του, όπως προσφέροντας “επιστροφές” από το όχημα και επιτρέποντας παραδόσεις σε όχημα σε άλλες τοποθεσίες (π.χ. στη διεύθυνση εργασίας του πελάτη).

Πώς λειτουργεί

Όταν οι αγορές πραγματοποιούνται σε συγκεκριμένα καταστήματα λιανικής, όσα συμμετέχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα Secure Delivery to Vehicle θα έχουν την υπηρεσία “delivery-to-vehicle” ως στάνταρ επιλογή για παράδοση και θα παρέχουν λεπτομέρειες για την τοποθεσία του οχήματος. Οι πελάτες θα μπορούν επίσης να ζητάνε παράδοση στο σπίτι, εάν το επιθυμούν.

Όταν ο διανομέας βρίσκεται σε απόσταση 300 μέτρων από τον προορισμό του, η ακριβής τοποθεσία του οχήματος του πελάτη εμφανίζονται στην εφαρμογή της Hermes. Στα 50 μέτρα, ο οδηγός σκανάρει το barcode στο δέμα του πελάτη για να δημιουργήσει έναν εφάπαξ κωδικό ξεκλειδώματος για το όχημα. Αυτό του επιτρέπει να ξεκλειδώσει το πορτμπαγκάζ και να εναποθέσει με ασφάλεια το πακέτο.5

Ford of Europe GmbH

Για πρόσθετη προστασία, εάν ο διανομέας δεν καταφέρει να κλειδώσει το όχημα αφού ολοκληρώσει την παράδοση, αυτό κλειδώνει αυτόματα μόλις παρέλθει ένα ορισμένο χρονικό διάστημα.

Ο εντοπισμός του οχήματος και το κλείδωμα/ξεκλείδωμα από απόσταση ενεργοποιείται κατόπιν συναίνεσης του παραλήπτη μέσω του FordPass app.3 Εάν το αυτοκίνητο δεν βρίσκεται σε εμβέλεια 300 μέτρων από την επιλεγμένη διεύθυνση για παράδοση σε όχημα, το δέμα παραδίδεται στη διεύθυνση της οικίας του παραλήπτη. Το ίδιο ισχύει και για δέματα που είναι υπερβολικά μεγάλα για να χωρέσουν στο όχημα.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

 

Πιο αποδοτικές και ασφαλείς παραδόσεις

Το πιλοτικό πρόγραμμα Secure Delivery to Vehicle είναι ένα ενδεικτικό παράδειγμα συνεργασίας της Ford με την Hermes με σκοπό τη βελτίωση των παραδόσεων. Οι δύο εταιρείες δοκιμάζουν ένα έξυπνο νέο λογισμικό που συντονίζει πεζούς διανομείς με παραδοσιακά van οχήματα βοηθώντας στις έγκαιρες και βιώσιμες αστικές διανομές. Επίσης έχουν λανσάρει ένα νέο Ερευνητικό Πρόγραμμα Αυτοοδηγούμενων Οχημάτων σε συνεργασία με πελάτες προκειμένου να κατανοήσουν καλύτερα με ποιο τρόπο τα αυτόνομα οχήματα μπορούν να ενσωματωθούν στην επιχείρησή τους.

Σχόλια

«Μαζί με την Hermes, αναζητάμε πιο ασφαλείς και αποδοτικούς τρόπους για την παράδοση δεμάτων, ώστε να ανταποκριθούμε στην αυξανόμενη ζήτηση που προέρχεται από τις διαδικτυακές αγορές. Η μετατροπή του οχήματος σε σημείο παράδοσης είναι πολύ βολικό για τον πελάτη. Του επιτρέπει να κανονίζει την παράδοση του δέματός του εκεί που επιθυμεί και όταν το επιθυμεί.»

Mark Harvey, director, Enterprise Connectivity, Ford Ευρώπης

 

«Έχουμε δεσμευτεί να διερευνήσουμε καινοτόμες μεθόδους παράδοσης που παρέχουν μέγιστη άνεση για τους τελικούς πελάτες και είμαστε ενθουσιασμένοι με την έναρξη αυτής της δοκιμής καθώς διακρίνουμε τεράστιες δυνατότητες. Η νέα δυνατότητα έρχεται να προστεθεί στις ήδη υπάρχουσες επιλογές όπως παράδοση στο σπίτι, σε άλλη διεύθυνση, στο γραφείο ή σε ένα Hermes ParcelShop ή Locker υποστηρίζοντας την ίδια στιγμή τις ασφαλείς, ανέπαφες παραδόσεις λόγω Covid.»

Lynsey Aston, Head of Product, Innovation and Onboarding, Hermes UK

 

Σημειώσεις

1 Μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο, το ηλεκτρονικό εμπόριο αποτελεί τώρα το 30% των λιανικών πωλήσεων, καταγράφοντας αύξηση σε σχέση με το 20% που ήταν περίπου το 2019 (https://hostingdata.co.uk/online-shopping-statistics-uk/).Σε πρόσφατη έρευνα, το 86% σε όλη την Ευρώπη δήλωσε ότι θα συνεχίσει τις αγορές μέσω διαδικτύου και μετά το τέλος της πανδημίας (‘Ecommerce Delivery Benchmark Report 2021’, https://info.metapack.com/rs/700-ZMT-762/images/Ecommerce%20Delivery%20Benchmark%20Report%202021.pdf).

2 Η υπηρεσία προς το παρόν δεν διατίθεται για πολυώροφα πάρκινγκ αυτοκινήτων ή περιφραγμένους χώρους στάθμευσης.

3 Το FordPass App, συμβατό με επίλεκτες πλατφόρμες smartphone, διατίθεται μέσω downloading. Ενδέχεται να ισχύουν χρεώσεις για μηνύματα και δεδομένα. Το app επιτρέπει τη χρήση πολυάριθμων συνδεδεμένων υπηρεσιών, μεταξύ των οποίων έλεγχος υγείας οχήματος, στάθμη καυσίμου και αυτονομία, καθώς και κλείδωμα/ξεκλείδωμα θυρών από απόσταση.

4 Η Ford και η Hermes συμβουλεύουν τους παραλήπτες να πλένουν πάντα τα χέρια τους αφού παραλάβουν ένα πακέτο. Μεταδοτικοί ιοί, όπως ο κορωνοϊός, μπορεί να ανιχνευτούν πάνω σε χάρτινη συσκευασία για 24 ώρες και σε πλαστική για 72 ώρες. (https://www.sciencedaily.com/releases/2020/03/200320192755.htm)

5 Για να εξασφαλίζεται η προστασία των οχημάτων, ο διανομέας οδηγός είναι ο μόνος ο οποίος μπορεί να ξεκλειδώνει το όχημα χρησιμοποιώντας έναν εφάπαξ κωδικό μέσω του Hermes app.

Πηγή: Ford Motor Hellas

###

Σχετικά με τη Ford Motor Company

Η Ford Motor Company είναι μία παγκόσμια εταιρεία με έδρα στο Dearborn, Michigan, που έχει δεσμευτεί να συνεισφέρει στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου, όπου όλοι οι άνθρωποι είναι ελεύθεροι να κινούνται και να κυνηγούν τα όνειρά τους. Το πρόγραμμα Ford+ για την ανάπτυξη και τη δημιουργία αξίας συνδυάζει υφιστάμενα πλεονεκτήματα, νέες δυνατότητες και σταθερές σχέσεις με τους πελάτες για τον εμπλουτισμό των εμπειριών και την ενίσχυση της πιστότητας αυτών των πελατών.  Η Ford σχεδιάζει, κατασκευάζει, εμπορεύεται και υποστηρίζει τεχνικά μία πλήρη γκάμα συνδεδεμένων και όλο και περισσότερο εξηλεκτρισμένων επιβατικών και επαγγελματικών οχημάτων: Φορτηγά, SUV, van και αυτοκίνητα Ford, και πολυτελή οχήματα Lincoln. Η εταιρεία επιδιώκει κορυφαίες θέσεις στους τομείς ηλεκτροκίνησης, υπηρεσιών διασυνδεδεμένων οχημάτων και λύσεων κινητικότητας, μεταξύ των οποίων τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης, ενώ παρέχει χρηματοοικονομικές υπηρεσίες μέσω της Ford Motor Credit Company. Η Ford απασχολεί περίπου 186.000 άτομα σε όλο τον κόσμοΠερισσότερες πληροφορίες για την εταιρεία, τα προϊόντα της και την Ford Motor Credit Company υπάρχουν στον ιστότοπο corporate.ford.com.

Η Ford Ευρώπης είναι υπεύθυνη για την παραγωγή, πώληση και συντήρηση οχημάτων μάρκας Ford σε 50 ανεξάρτητες αγορές ενώ απασχολεί περίπου 43.000 εργαζόμενους στις εγκαταστάσεις πλήρους ιδιοκτησίας της και κοινοπραξίες και περίπου 55.000 άτομα συμπεριλαμβανομένων των μη συγχωνευμένων επιχειρήσεων. Επιπλέον της Ford Motor Credit Company, οι δραστηριότητες της Ford Ευρώπης περιλαμβάνουν το Ford Customer Service Division και 14 εγκαταστάσεις παραγωγής (10 πλήρους κυριότητας και τέσσερις μη συγχωνευμένων κοινοπραξιών). Τα πρώτα αυτοκίνητα Ford έφτασαν στην Ευρώπη το 1903 – τη χρονιά που ιδρύθηκε η Ford Motor Company. Η Ευρωπαϊκή παραγωγή ξεκίνησε το 1911.

 

Nikos Loupakis

Μηχανολόγος Μηχανικός - Δημοσιογράφος

Add comment

Kατηγορίες

Ημερολόγιο

Απρίλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930