Sto Timoni

Ford Kuga Plug-in Hybrid: πρωταθλητής των πωλήσεων σε όλη την Ευρώπη

Το Ford Kuga Plug-in Hybrid παραμένει ο αδιαφιλονίκητος κυρίαρχος στα plug-in υβριδικά οχήματα καταγράφοντας έως και τον Οκτώβριο του 2021 τις υψηλότερες πωλήσεις στην κατηγορία του στο σύνολο της ρυρωπαϊκής αγοράς, με περισσότερα από 42.000 κομμάτια. Mε κατανάλωση μόλις 1,2 l/100 km, εκπομπές CO2 από 22g/km (WLTP) και Λ.Τ.Π.Φ. κάτω από 40.000 ευρώ, το νέο Ford Kuga PHEV προσφέρει επιπλέον οφέλη στον πελάτη όπως ελεύθερη πρόσβαση στο δακτύλιο, μηδενικά τέλη κυκλοφορίας αλλά και μηδενικό φόρο εταιρικής χρήσης.

Σε συνέχεια των κορυφαίων εμπορικών επιδόσεών του στο πρώτο μισό του έτους, το νέο Ford Kuga Plug-In Hybrid συνεχίζει να κυριαρχεί στην Ευρώπη ως η δημοφιλέστερη επιλογή των αγοραστών της γηραιάς ηπείρου στην κατηγορία των plug-in υβριδικών μοντέλων, ανεξαρτήτως κατηγορίας, κατά τη διάρκεια των πρώτων 10 μηνών του 2021.

Με τους πελάτες να απολαμβάνουν και να συνεχίζουν να αξιοποιούν στο μέγιστο βαθμό τόσο την αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία των 56 km που προσφέρει το αυτοκίνητο σύμφωνα με το πρότυπο WLTP, όσο και τις ασυναγώνιστες επιδόσεις του κινητήριου συνόλου των 225 ίππων, το Kuga Plug-In Hybrid κατέγραψε την περίοδο Ιανουάριος-Οκτώβριος 2021 περισσότερες από 42.000 πωλήσεις σε όλη την Ευρώπη1 διατηρώντας το στέμμα του «πρωταθλητή πωλήσεων στην κατηγορία PHEV» και τον Οκτώβριο, όταν και σημείωσε πανευρωπαϊκά 3.788 νέες ταξινομήσεις.2

Συνδυάζοντας τα καλύτερα δύο διαφορετικών κόσμων, όπως την ελευθερία κίνησης που χαρίζει ο καταξιωμένος κινητήρας βενζίνης των 2,5 λίτρων που λειτουργεί στον κύκλο Atkinson και η αθόρυβη κίνηση με μηδενικές εκπομπές ρύπων που εξασφαλίζουν σε συνδυασμό ο προηγμένος ηλεκτροκινητήρας-γεννήτρια και η μπαταρία υψηλής τάσης των 14,4 kWh, το νέο Kuga PHEV συνιστά την απόλυτη λύση για κίνηση σε όλες τις συνθήκες.

Σε αυτό καθοριστική είναι η συμβολή των προφίλ οδήγησης EV Auto, EV Now, EV Later και ΕV Charge, τα οποία προσφέρουν στους οδηγούς τη δυνατότητα να επιλέγουν οι ίδιοι πότε και πώς να αξιοποιούν την ενέργεια της μπαταρίας υψηλής τάσης. Η τελευταία έχει την ικανότητα να ανακτά ενέργεια μέσω αναγεννητικής πέδησης, καθώς φυσικά και από εξωτερική πηγή φόρτισης – για παράδειγμα, σε παροχή 230V η πλήρωσή της με ηλεκτρική ενέργεια ολοκληρώνεται σε λιγότερο από 6 ώρες.

Σε αυτή τη διαδικασία οι οδηγοί του νέου Ford Kuga Plug-in Hybrid έχουν στο πλευρό τους την μοναδική εφαρμογή FordPass, η οποία αναβαθμίζει την εμπειρία χρήσης ενός εξηλεκτρισμένου οχήματος. Με τη βοήθεια του συγκεκριμένου app, το οποίο είναι συμβατό με όλα τα σύγχρονα smartphone, οι πελάτες μπορούν να ελέγχουν ανά πάσα στιγμή και από οποιαδήποτε σημείο επιθυμούν το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας και την εκάστοτε αυτονομία που προσφέρει. Επίσης, η εφαρμογή FordPass προσφέρει τη δυνατότητα εντοπισμού του κατάλληλου σταθμού φόρτισης, ενώ ειδικά σχεδιασμένες λειτουργίες βοηθούν τους πελάτες να αξιοποιούν στο μέγιστη βαθμό τη διαδικασία φόρτισης, ρυθμίζοντας εκ των προτέρων τις ώρες για την πραγματοποίησή της, ώστε να επωφελούνται από τα εκάστοτε «νυκτερινά» τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας.

Το νέο Ford Kuga PHEV έχει μέση κατανάλωση καυσίμου μόλις  1,2l/100 km, εκπομπές CO2 από  22 g/km, σύμφωνα με τα πρωτόκολλο WLTP, και ΛΤΠΦ στη χώρα μας κάτω από 40.000 ευρώ, γεγονός που προσφέρει στους πελάτες επιπλέον οφέλη όπως ελεύθερη πρόσβαση στο δακτύλιο, μηδενικά τέλη κυκλοφορίας αλλά και μηδενικό επίσης φόρο εταιρικής χρήσης.

Διατίθεται με χρηματοδότηση Ford Finance με επιτόκιο3  1,99%, προστασία τιμής και 8 χρόνια εγγύηση Ford.

Μάθετε περισσότερα για το Ford Kuga στο https://www.ford.gr/cars/kuga και κλείστε test-drive εδώ.

# # #

1 Βάσει στοιχείων πωλήσεων της IHS Markit

2 Σύμφωνα με τα στοιχεία πωλήσεων της Jato Dynamics σε 26 χώρες της Ευρώπης

3 Ετήσιο ονομαστικό επιτόκιο πλέον εισφοράς 0,6% του Ν.128/1975.

Σχετικά με τη Ford Motor Company

Η Ford Motor Company είναι μία παγκόσμια εταιρεία με έδρα στο Dearborn, Michigan, που έχει δεσμευτεί να συνεισφέρει στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου, όπου όλοι οι άνθρωποι είναι ελεύθεροι να κινούνται και να κυνηγούν τα όνειρά τους. Το πρόγραμμα Ford+ για την ανάπτυξη και τη δημιουργία αξίας συνδυάζει υφιστάμενα πλεονεκτήματα, νέες δυνατότητες και σταθερές σχέσεις με τους πελάτες για τον εμπλουτισμό των εμπειριών και την ενίσχυση της πιστότητας αυτών των πελατών.  Η Ford σχεδιάζει, κατασκευάζει, εμπορεύεται και υποστηρίζει τεχνικά μία πλήρη γκάμα συνδεδεμένων και όλο και περισσότερο εξηλεκτρισμένων επιβατικών και επαγγελματικών οχημάτων: Φορτηγά, SUV, van και αυτοκίνητα Ford, και πολυτελή οχήματα Lincoln. Η εταιρεία επιδιώκει κορυφαίες θέσεις στους τομείς ηλεκτροκίνησης, υπηρεσιών διασυνδεδεμένων οχημάτων και λύσεων κινητικότητας, μεταξύ των οποίων τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης, ενώ παρέχει χρηματοοικονομικές υπηρεσίες μέσω της Ford Motor Credit Company. Η Ford απασχολεί περίπου 186.000 άτομα σε όλο τον κόσμο. Περισσότερες πληροφορίες για την εταιρεία, τα προϊόντα της και την Ford Motor Credit Company υπάρχουν στον ιστότοπο corporate.ford.com.

Η Ford Ευρώπης είναι υπεύθυνη για την παραγωγή, πώληση και συντήρηση οχημάτων μάρκας Ford σε 50 ανεξάρτητες αγορές ενώ απασχολεί περίπου 43.000 εργαζόμενους στις εγκαταστάσεις πλήρους ιδιοκτησίας της και κοινοπραξίες και περίπου 55.000 άτομα συμπεριλαμβανομένων των μη συγχωνευμένων επιχειρήσεων. Επιπλέον της Ford Motor Credit Company, οι δραστηριότητες της Ford Ευρώπης περιλαμβάνουν το Ford Customer Service Division και 14 εγκαταστάσεις παραγωγής (10 πλήρους κυριότητας και τέσσερις μη συγχωνευμένων κοινοπραξιών). Τα πρώτα αυτοκίνητα Ford έφτασαν στην Ευρώπη το 1903 – τη χρονιά που ιδρύθηκε η Ford Motor Company. Η Ευρωπαϊκή παραγωγή ξεκίνησε το 1911.

Nikos Loupakis

Μηχανολόγος Μηχανικός - Δημοσιογράφος

Add comment

Kατηγορίες

Ημερολόγιο

Νοέμβριος 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930