Sto Timoni

Dr. Werner Tietz: Ο Γερμανός αντιπρόεδρος της ισπανικής Seat

Μηχανικός βιομηχανίας με 30 χρόνια εμπειρίας στον Όμιλο Volkswagen είναι ο νέος αντιπρόεδρος και υπεύθυνος έρευνας και εξέλιξης (Research & Development – R&D) της SEAT Werner Tietz, που στο παρελθόν έχει εργαστεί σε ανάλογη θέση, στον τομέα R&D της Audi αλλά και της Porsche.

Ο Dr. Werner Tietz, πρώην επικεφαλής Ανάπτυξης της Bentley, αναλαμβάνει τη θέση του Αντιπροέδρου Έρευνας και Ανάπτυξης της SEAT από την 1η Ιουλίου. O Tietz, που εντάχθηκε στον Όμιλο Volkswagen το 1994, θα αντικαταστήσει τον Axel Andorff, ο οποίος θα μεταφερθεί στην ŠKODA, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τις “μεσαίιες” και MEB πλατφόρμες.

Ο Tietz είναι μηχανικός, απόφοιτος του RWTH Aachen University (Γερμανία). Πριν ενταχθεί στον Όμιλο Volkswagen το 1994, εργάστηκε σε πανεπιστημιακά ερευνητικά προγράμματα σχετικά με την επεξεργασία πλαστικών υλικών. Κατείχε διάφορες θέσεις στην Audi και ήταν για αρκετό χρόνο υπεύθυνος ανάπτυξης εσωτερικού των μοντέλων της. Το 2011 μεταφέρθηκε στην Porsche, όπου ήταν υπεύθυνος για την ανάπτυξη αμαξώματος και εσωτερικού, όλων των μοντέλων. Συμμετείχε επίσης στην ανάπτυξη του Taycan concept και εργάστηκε για την εισαγωγή καινοτόμων υλικών σε πολλά μοντέλα. Από το 2018 ήταν μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Bentley και επικεφαλής Ανάπτυξης, όπου εφάρμοσε μια νέα αναπτυξιακή στρατηγική και έθεσε τα θεμέλια για την ηλεκτροποίηση της μάρκας.

Ο Πρόεδρος της SEAT Carsten Isensee επεσήμανε ότι «είναι υπέροχο νέο για τη SEAT να έχει έναν Αντιπρόεδρο όπως ο Tietz, ο οποίος διαθέτει μακρά πείρα σε μερικές από τις πιο τεχνολογικά προηγμένες μάρκες του Volkswagen Group. Η εμπειρία του σίγουρα θα συμβάλει στην περαιτέρω ενίσχυση της δέσμευσης της SEAT στην τεχνολογία και την καινοτομία, ένα από τα κύρια πλεονεκτήματά μας».

Ο νέος Διευθυντής θα ηγηθεί των έργων καινοτομίας της SEAT σε μια περίοδο που χαρακτηρίζεται από τη μετάβαση στην ηλεκτρική κινητικότητα και τις τεχνολογικές εξελίξεις που επιτρέπουν ασφαλέστερη και πιο αποτελεσματική οδήγηση. Ο Αντιπρόεδρος R&D της SEAT είναι υπεύθυνος για τον τομέα Σχεδίασης, καθώς και για το Τεχνικό Κέντρο, το κέντρο γνώσης της SEAT, όπου περισσότεροι από 1.000 μηχανικοί εργάζονται για την ανάπτυξη της καινοτομίας στα αυτοκίνητα καθώς και τις μελλοντικές λύσεις κινητικότητας.

 

Angelos Papapaschalis

Add comment

Kατηγορίες

Ημερολόγιο

Μάρτιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031