Sto Timoni

7 βίντεο-συμβουλές για την ακινησία του αυτοκινήτου σας

Φώτα, φρένα και μπαταρία περνούν τη δική τους δοκιμασία λόγω της ακινησίας που επιβάλλει η πανδημία του κορωνοϊού. Η Kia ετοίμασε τρία ενημερωτικά βίντεο με συμβουλές και οδηγίες για το τί πρέπει να κάνετε για να προστατέψετε το αυτοκινήτου σας κατά την ακινησία του, λόγω της πανδημίας Covid-19.

1 Για να αποφύγετε το άδειασμα της μπαταρίας σβήστε τα φώτα και μην αφήσετε συνδεδεμένη καμία εξωτερική συσκευή (κινητό τηλέφωνο, τάμπλετ κλπ.).

2 Για να παραμείνει η μπαταρία φορτισμένη, συνιστάται να αφήνετε τον κινητήρα να δουλέψει για 20 λεπτά κάθε δύο βδομάδες. Για ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια – και εφόσον το αυτοκίνητο δεν πρόκειται να μετακινηθεί καθόλου – μπορείτε να αποσυνδέσετε τον θετικό πόλο. Αν τώρα παρόλα αυτά η μπαταρία αδειάσει, συμβουλευτείτε τις οδηγίες του κατασκευαστή για το πώς θα συνδέσετε τα «κροκοδειλάκια».

3 Αν διαθέτετε κάποιο plug in hybrid μοντέλο, φροντίστε η μπαταρία του να είναι πλήρως φορτισμένη.

4 Ελέγξετε όλα τα εξωτερικά φώτα του αυτοκινήτου σας (στάθμευσης, διασταυρώσεως/μεσαία, πορείας/προβολείς και φλας) περπατώντας γύρω από αυτό, αφού προηγουμένως τα έχετε ενεργοποιήσει, κατά σειρά .

5 Ελέγξτε αν ανάβουν τα «στοπ» είτε κάνοντας όπισθεν και φρενάροντας εμπρός από κάποιο τοίχο, είτε με τη βοήθεια κάποιου εξωτερικού παρατηρητή.

6 Αν το αυτοκίνητό σας διαθέτει σύστημα ελέγχου της πίεσης των ελαστικών, βεβαιωθείτε ότι δεν ανάβει κάποια προειδοποιητική λυχνία. Αν δεν διαθέτει, μεταβείτε στο πλησιέστερο βενζινάδικο για έλεγχο. Οι σωστές πιέσεις των ελαστικών αναγράφονται στο βιβλίο του κατασκευαστή και στο πλαίσιο της πόρτας του οδηγού. Περισσότερες συμβουλές για τα λάστιχα του αυτοκινήτου σας μπορείτε να διαβάσετε εδώ

7 Η ακινησία μπορεί να προκαλέσει επιφανειακή οξείδωση των δίσκων των φρένων, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει στην πρόκληση κάποια αντίστασης ή και θορύβου κατά την εκκίνηση, αλλά και σε ασυνήθιστους ήχους κατά το φρενάρισμα. Αυτά δεν πρέπει να σας ανησυχήσουν, καθώς είναι παροδικά φαινόμενα.

Nikos Loupakis

Μηχανολόγος Μηχανικός - Δημοσιογράφος

Add comment

Kατηγορίες

Ημερολόγιο

Μάρτιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031