Sto Timoni

Το αυτοκίνητο που αλλάζει στο «1ο Επιχειρηματικό Forum Αυτοκινήτου»

Ηλεκτροκίνηση, 5G, αυτόνομη οδήγηση, car sharing και όχι μόνον…. Η καθιέρωση των μηδενικών ρύπων ηλεκτροκίνησης φέρνει στο προσκήνιο νέες απαιτήσεις και standards για ανθρώπους, εγκαταστάσεις, υποδομές και διαδικασίες. Ενώ παράλληλα αλλάζει και αλλάζει την ιδιοκτησιακή σχέση μεταξύ του οδηγού και του αυτοκινήτου. Όλα αυτά, που σημαίνουν επαναπροσδιορισμό προτεραιοτήτων και για τους επαγγελματίες του χώρου, θα συζητηθούν τον Οκτώβριο στο «1ο Επιχειρηματικό Forum Αυτοκινήτου».

Και μόνο το ηλεκτρικό αυτοκίνητο που μπαίνει στη ζωή μας συνοδευόμενο από ένα τσουνάμι εξελίξεων, φέρνοντας ριζικές αλλαγές στην κινητικότητα του μέλλοντος θα ήταν αρκετό για μια εκδήλωση όπως το 1ο Επιχειρηματικό Forum Αυτοκινήτου. Πολύ περισσότερο που οι τεχνολογικές εξελίξεις που συνοδεύουν την ενεργειακή μετάβαση της αυτοκίνησης φέρνουν μαζί τους και άλλες τεχνολογικές εξελίξεις, με την αγορά του αυτοκινήτου να υποδέχεται το e-commerce, και να αποχαιρετά τα παραδοσιακά κανάλια πώλησης, με τις παραδοσιακές Εκθέσεις και Συμβούλους Πωλήσεων.

Η νέα πραγματικότητα στην αγορά του αυτοκινήτου είναι ακόμα απροσδιόριστη, και η λήψη των αποφάσεων για τις αλλαγές που απαιτούνται δύσκολη, όχι μόνον για τους καταναλωτές αλλά και για όσους διοικούν ή εργάζονται στον χώρο αυτό.

Αυτός είναι και ο λόγος που στις 4 Οκτωβρίου, στη Λίμνη της Βουλιαγμένης, η diaplous s.s.d.a. Ltd* με την υποστήριξη του AUTOHAUS, του κορυφαίου εξειδικευμένου περιοδικού του χώρου του αυτοκινήτου, που ανήκει στο Springer Automotive Media και της TÜV SÜD Auto Partner, οργανώνει το 1ο Επιχειρηματικό Forum Αυτοκινήτου με θέμα τις μελλοντικές εξελίξεις στο χώρο του αυτοκινήτου και της μετακίνησης αλλά και της αγοράς γύρω από αυτό.

Κύριοι ομιλητές, τρία διακεκριμένα στελέχη του χώρου του αυτοκινήτου, από τη Γερμανία

Ο Jürgen Stackmann, o οποίος έχει διατελέσει CEO και μέλος του Δ.Σ. της VW/Seat καθώς και της Ford Motor Germany, είναι πλέον κύριος ομιλητής του Institut für Automobilwirtschaft (IfA), αλλά και στέλεχος του diconium, του κορυφαίου φορέα προώθησης της ψηφιακής τεχνολογίας στην αυτοκίνηση. Στις 4 Οκτωβρίου, θα βρίσκεται στη λίμνη της Βουλιαγμένης, ως κεντρικός ομιλητής στο 1ο Επιχειρηματικό Forum Αυτοκινήτου εστιάζοντάς στα εξής ερωτήματα:

  • Ποια είναι η μελλοντική εικόνα της αυτοκίνησης ?
  • Πώς θα επιδράσει το e-mobility στις πωλήσεις και το after sales ?
  • Αυτόνομη οδήγηση – έρχεται το τέλος της οδήγησης?
  • Το τέλος της ιδιοκτησίας στην αυτοκίνηση, πόσο κοντά – πόσο μακριά?

Μαζί του θα βρίσκεται ο Ralph Meunzel, διοικητικό στέλεχος του Autohaus, Springer Automotive Media. Η εκδοτική επιχείρηση με αποκλειστικό αντικείμενο τη βιομηχανία του αυτοκινήτου, βρίσκεται στο Μόναχο, από όπου παρακολουθεί, καταγράφει και πληροφορεί την παγκόσμια αγορά για τις εξελίξεις στον χώρου του αυτοκινήτου της Γερμανίας τα τελευταία 30 χρόνια.

Τους παρουσιαστές του υπό διαμόρφωση νέου τοπίου στη μετακίνηση, συμπληρώνει στο 1ο Επιχειρηματικό Forum Αυτοκινήτου ο Patrick Fruth CEO του TÜV SÜD Auto Service, του μεγαλύτερου φορέα πιστοποίησης, εγκρίσεων τύπου νέων μοντέλων αυτοκινήτων και διενέργειας περιοδικών ελέγχων αυτοκινήτων στον κόσμο και στρατηγικό συνεργάτη της αυτοκινητοβιομηχανίας από τη γέννησή της στη Γερμανία. Από τη δική του αυτή σκοπιά, θα φωτίσει πτυχές της νέας κατάστασης, με ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα και τις απαιτούμενες διασφαλίσεις.

Κάθε στέλεχος του χώρου του αυτοκινήτου γνωρίζει την κρισιμότητα της σωστής, έγκυρης και έγκαιρης ενημέρωσης. Η διαδικασία αυτή μπορεί να προβληματίσει ή και να σοκάρει, είναι όμως ο μόνος τρόπος για να γεννήσει τις νέες ιδέες που θα εξασφαλίσουν την επιτυχημένη προσαρμογή στις νέες συνθήκες.

Το 1ο Επιχειρηματικό Forum Αυτοκινήτου πραγματοποιείται με την συνδιοργανωτική αρωγή και την Αιγίδα του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.

Σε ποιους απευθύνεται το 1ο Επιχειρηματικό Forum Αυτοκινήτου

  • Διοικητές και στελέχη εισαγωγικών εταιρειών αυτοκινήτου και μοτοσικλέτας
  • Διοικητές και στελέχη εισαγωγικών εταιρειών εξοπλισμού, ανταλλακτικών και χρωμάτων/βερνικιών αυτοκινήτων και μοτοσικλετών
  • Διοικητές και στελέχη εταιρειών οι οποίες προσφέρουν υπηρεσίες προς εταιρείες αυτοκινήτου και μοτοσικλετών
  • Διοικητές και Στελέχη εταιρειών Leasing/Μακροχρόνιων μισθώσεων, Rent a Car/Bike, Ασφάλισης, Οδικής Βοήθειας κλπ
  • Διοικητές Κάθετων Μονάδων Αυτοκινήτου/Μοτοσικλέτας και Πωλήσεων, Υποστήριξης μετά την Πώληση (Συνεργείο – Φανοβαφείο)
  • Εταιρείες τηλεπικοινωνιών, ενέργειας, τράπεζες, κλπ
  • Δημοσιογράφους του χώρου του Αυτοκινήτου/Μοτοσικλέτας, της τεχνολογίας, της καινοτομίας
  • Κάθε ενδιαφερόμενο ο οποίος επιθυμεί να αποκτήσει μια ευρύτερη εικόνα για το μέλλον που έρχεται
  • Φοιτητές και Σπουδαστές που ετοιμάζονται για την αγορά εργασίας και προσανατολίζουν τις σπουδές και τις εξειδικεύσεις τους

1ο Επιχειρηματικό Forum Αυτοκινήτου. Πληροφορίες – Δηλώσεις Συμμετοχής:

Επιχειρηματικό Forum Αυτοκινήτου

*Η diaplous s.s.d.a. Ltd είναι μια εταιρεία Συμβούλων Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, η οποία ιδρύθηκε το 1997 στην Αθήνα. Εξειδίκευσε τις υπηρεσίες της στο Automotive industry ξεκινώντας το 2000 να προσφέρει υπηρεσίες σχεδιασμού συστημάτων ποιότητος, παροχής εκπαίδευσης στελεχών και επιθεώρησης προτύπων και προδιαγραφών σε μεγάλους Οίκους Αυτοκινήτου της Ελλάδος. Το 2003, ξεκίνησε τη συνεργασία της με το Γερμανικό TÜV SÜD Auto Service, τον μεγαλύτερο φορέα πιστοποίησης στον κόσμο με εξειδίκευση στο industry του αυτοκινήτου. Σήμερα, προσφέρει τις advanced υπηρεσίες της σε Ελλάδα, Μέση Ανατολή, Βόρεια και Κεντρική Ευρώπη για λογαριασμό της Daimler Mercedes-Benz, Ford Motors, Volvo cars, Toyota, Seat, Suzuki, Honda, Mitsubishi, Porsche, Jaguar, Smart, Bosch κλπ, στους τομείς της πιστοποίησης, εκπαίδευσης, coaching, ελέγχου προτύπων και προδιαγραφών, μυστικών ελέγχων ποιότητος, διακρίβωσης μετρητικού εξοπλισμού καθώς και παραμετροποιημένων προγραμμάτων, αποτελώντας έναν επικεντρωμένο συνεργάτη συνδιαμορφωτή της αγοράς του αυτοκινήτου της Ελλάδας.

Nikos Loupakis

Μηχανολόγος Μηχανικός - Δημοσιογράφος

Add comment

Kατηγορίες

Ημερολόγιο

Μάρτιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031