Sto Timoni

Η Kia επιτυγχάνει το υψηλότερο – στην ιστορία της – μερίδιο αγοράς στην Ευρώπη

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA) η Kia έχει επιτύχει το υψηλότερο – στην ιστορία της – μερίδιο αγοράς στην Ευρώπη, που έφτασε το 3,9% το πρώτο εξάμηνο του 2021. Οι πωλήσεις της Kia αυξήθηκαν κατά 40,8% σε μια αγορά που αυξήθηκε κατά 27,1%.

Η αγορά επιβατικών αυτοκινήτων σε ολόκληρη την ΕΕ, την EFTA και το Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκε συνολικά 27,1% σε σύγκριση με τους πρώτους έξι μήνες του 2020 όταν η πανδημία έκλεισε τις εκθέσεις σε ολόκληρο τον κόσμο. Η ανάπτυξη της Kia την ίδια περίοδο άγγιξε το 40,8%, με πωλήσεις 251.236 από έτος σε έτος σε σύγκριση με 178.393 κατά την ίδια περίοδο πέρυσι. Αυτά τα στοιχεία πωλήσεων και η ποσοστιαία αύξηση τοποθέτησαν τη μάρκα σε υψηλότερη θέση από ό, τι πολλές ισοδύναμες mainstream μάρκες.

Ο Jason Jeong, Πρόεδρος της Kia Europe , σχολίασε:

«Καθώς ο τομέας της αυτοκινητοβιομηχανίας αρχίζει να ανακάμπτει από την πανδημία , καλωσορίζουμε τους πελάτες πίσω στις εκθέσεις μας.

Από το επαναλανσάρισμα  της μάρκας  στις αρχές του έτους, έχουμε σημειώσει ισχυρή ανάπτυξη στην αγορά των επιβατικών αυτοκινήτων μας και τώρα έχουμε επιτύχει το υψηλότερο μερίδιο αγοράς  στην Ευρώπη. Αυτό είναι μια απόδειξη για τη δύναμη της νέας μάρκας Kia και την εμπνευσμένη γκάμα ηλεκτροκίνητων οχημάτων με χαμηλές εκπομπές ρύπων.»

«Καθώς κοιτάζουμε προς το δεύτερο εξάμηνο του έτους, είμαστε πεπεισμένοι ότι η εισαγωγή του EV6 και το νέο Sportage θα προσελκύσουν νέους πελάτες στην οικογένεια της Kia και την περαιτέρω ενίσχυση του μεριδίου αγοράς μας σε όλη την Ευρώπη» πρόσθεσε ο Jason Jeorg.

Σχετικά με την Kia Corporation

Η Kia (www.kia.com) είναι μια παγκόσμια εταιρεία κινητικότητας με όραμα να δημιουργεί βιώσιμες λύσεις κινητικότητας για καταναλωτές, κοινότητες και κοινωνίες σε όλο τον κόσμο. Η Kia ιδρύθηκε το 1944 και για περισσότερα από 75 χρόνια παρέχει λύσεις κινητικότητας. Με 52.000 εργαζόμενους παγκοσμίως, παρουσία σε περισσότερες από 190 αγορές και εγκαταστάσεις παραγωγής σε έξι χώρες, η εταιρεία πουλά σήμερα περίπου τρία εκατομμύρια οχήματα ετησίως. Η Kia ηγείται της διάδοσης των εξηλεκτρισμένων και ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία και αναπτύσσει μια γκάμα υπηρεσιών κινητικότητας που συνεχώς διευρύνεται, ενθαρρύνοντας εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να εξερευνήσουν τους καλύτερους τρόπους μετακίνησής τους. Το σλόγκαν της εταιρείας – «Movement that inspires» – αντικατοπτρίζει τη δέσμευση της Kia να εμπνέει τους καταναλωτές μέσω των προϊόντων και των υπηρεσιών της.

 

 

Nikos Loupakis

Μηχανολόγος Μηχανικός - Δημοσιογράφος

Add comment

Kατηγορίες

Ημερολόγιο

Μάρτιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031