Sto Timoni

“Πουλάνε” τα επαγγελματικά Ford

Η Ford παραμένει η Νο 1 εταιρεία σε πωλήσεις στην Ελλάδα στην κατηγορία των επαγγελματικών οχημάτων καταγράφοντας αύξηση πωλήσεων κατά 44% και μερίδιο αγοράς 16,5%.

Για μια ακόμα φορά οι Έλληνες επαγγελματίες οδηγοί και διαχειριστές στόλων έδειξαν έμπρακτα την προτίμηση και εμπιστοσύνη τους στην πολυσχιδή και πλήρη γκάμα των LCV μοντέλων Ford, τα οποία διαχρονικά ανταποκρίνονται με επιτυχία στις υψηλές προσδοκίες και απαιτήσεις του κλάδου προσφέροντάς τις πιο ανταγωνιστικές, προηγμένες και αξιόπιστες λύσεις που αποδεδειγμένα αντέχουν στο χρόνο και υποστηρίζουν ιδανικά κάθε επαγγελματική δραστηριότητα.

Ως επισφράγισμα της εξαιρετικής δυναμικής που συνεχίζουν να επιδεικνύουν στη χώρα μας τα επαγγελματικά μοντέλα της μάρκας, η Ford παραμένει η Νο 1 εταιρεία σε ταξινομήσεις νέων LCVs στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία πωλήσεων (πηγή: ΣΕΑΑ), κατά τη διάρκεια των οκτώ πρώτων μηνών του 2021, τα επαγγελματικά μοντέλα Ford καταλαμβάνουν μερίδιο 16,5% επί του συνόλου της αγοράς αυξάνοντας τις εμπορικές τους επιδόσεις στην κατηγορία κατά 44% σε σχέση με τα επίπεδα του 2020.

Το σκληροτράχηλο Ranger παραμένει ο πρωταγωνιστής, αλλά και το best seller της γκάμας Ford στην κατηγορία των επαγγελματικών οχημάτων, επιδεικνύοντας κατά τη διάρκεια της περιόδου «Ιανουάριος-Αύγουστος 2021» μία θεαματική αύξηση πωλήσεων κατά 67%. Εξαιρετική στην ελληνική αγορά είναι η δυναμική και των υπολοίπων LCV μοντέλων Ford, με το Transit Connect να καταγράφει αύξηση 17%, το Transit Courier 14% και το Transit Custom 69%.

  • Το ελληνικό αγοραστικό κοινό συνεχίζει να δείχνει την ξεκάθαρη προτίμηση και εμπιστοσύνη του στα επαγγελματικά μοντέλα της γκάμας Ford
  • Κατά τη διάρκεια των οκτώ πρώτων μηνών του τρέχοντος έτους, η Ford παραμένει η Νο 1 εταιρεία σε ταξινομήσεις στην Ελλάδα στην κατηγορία των LCV οχημάτων κατακτώντας μερίδιο 16,5%
  • Από τον Ιανουάριο έως και τον Αύγουστο του 2021, οι πωλήσεις των επαγγελματικών μοντέλων Ford στην Ελλάδα κατέγραψαν αύξηση που φτάνει ποσοστιαία το 44% σε σχέση την αντίστοιχη περίοδο του 2020
  • Για έβδομη συνεχόμενη χρονιά, η Ford παραμένει η δημοφιλέστερη εταιρεία σε πωλήσεις στην κατηγορία των LCV οχημάτων και στο σύνολο της Ευρωπαϊκής αγοράς

Πρώτη στην Ελλάδα, πρώτη και στην Ευρώπη

Το 2021 αποτελεί ένα ακόμα έτος πολύ σημαντικών επιτυχιών για την Ford στην κατηγορία των επαγγελματικών οχημάτων και στην υπόλοιπη Ευρώπη, με την εταιρεία να συνεχίζει να αποτελεί τον Νο 1 κατασκευαστή στην κούρσα των πωλήσεων LCV οχημάτων κατά τη διάρκεια των οκτώ πρώτων μηνών.

Καταλαμβάνοντας έως τώρα και για έβδομη χρονιά την πρωτιά στη γηραιά ήπειρο στην κατηγορία των επαγγελματικών οχημάτων με μερίδιο 14,6% (+3 μονάδες από τον δεύτερο κατασκευαστή), το Ranger συνεχίζει να «καλπάζει» σε πωλήσεις και να αναδεικνύεται για μία ακόμα φορά ως το best seller μοντέλο στην Ευρώπη στην κατηγορία των pick-up οχημάτων με μερίδιο αγοράς που ξεπερνά το 30%.

Η ηγετική παρουσία της Ford στην Ευρώπη μέσα στο 2021 ενδυναμώνεται ολοένα και περισσότερο από τις εξηλεκτρισμένες εκδόσεις του δημοφιλούς Transit, οι οποίες συνέχισαν να κερδίζουν σημαντικό εμπορικό έδαφος εν αναμονή του αμιγώς ηλεκτροκίνητου E-Transit, που είναι προγραμματισμένο να λανσαριστεί στην Ευρώπη το 2022.

Ford today announced enhancements for Transit Connect, offering customers best-in-class fuel efficiency and introducing a 1.0-tonne payload for the first time.

Σχετικά με τη Ford Motor Company

Η Ford Motor Company είναι μία παγκόσμια εταιρεία με έδρα στο Dearborn, Michigan, που έχει δεσμευτεί να συνεισφέρει στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου, όπου όλοι οι άνθρωποι είναι ελεύθεροι να κινούνται και να κυνηγούν τα όνειρά τους. Το πρόγραμμα Ford+ για την ανάπτυξη και τη δημιουργία αξίας συνδυάζει υφιστάμενα πλεονεκτήματα, νέες δυνατότητες και σταθερές σχέσεις με τους πελάτες για τον εμπλουτισμό των εμπειριών και την ενίσχυση της πιστότητας αυτών των πελατών.  Η Ford σχεδιάζει, κατασκευάζει, εμπορεύεται και υποστηρίζει τεχνικά μία πλήρη γκάμα συνδεδεμένων και όλο και περισσότερο εξηλεκτρισμένων επιβατικών και επαγγελματικών οχημάτων: Φορτηγά, SUV, van και αυτοκίνητα Ford, και πολυτελή οχήματα Lincoln. Η εταιρεία επιδιώκει κορυφαίες θέσεις στους τομείς ηλεκτροκίνησης, υπηρεσιών διασυνδεδεμένων οχημάτων και λύσεων κινητικότητας, μεταξύ των οποίων τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης, ενώ παρέχει χρηματοοικονομικές υπηρεσίες μέσω της Ford Motor Credit Company. Η Ford απασχολεί περίπου 186.000 άτομα σε όλο τον κόσμο. Περισσότερες πληροφορίες για την εταιρεία, τα προϊόντα της και την Ford Motor Cr-edit Company υπάρχουν στον ιστότοπο corporate.ford.com.

Η Ford Ευρώπης είναι υπεύθυνη για την παραγωγή, πώληση και συντήρηση οχημάτων μάρκας Ford σε 50 ανεξάρτητες αγορές ενώ απασχολεί περίπου 43.000 εργαζόμενους στις εγκαταστάσεις πλήρους ιδιοκτησίας της και κοινοπραξίες και περίπου 55.000 άτομα συμπεριλαμβανομένων των μη συγχωνευμένων επιχειρήσεων. Επιπλέον της Ford Motor Credit Company, οι δραστηριότητες της Ford Ευρώπης περιλαμβάνουν το Ford Customer Service Division και 14 εγκαταστάσεις παραγωγής (10 πλήρους κυριότητας και τέσσερις μη συγχωνευμένων κοινοπραξιών). Τα πρώτα αυτοκίνητα Ford έφτασαν στην Ευρώπη το 1903 – τη χρονιά που ιδρύθηκε η Ford Motor Company. Η Ευρωπαϊκή παραγωγή ξεκίνησε το 1911.

Πηγή: Ford

Angelos Papapaschalis

Add comment

Kατηγορίες

Ημερολόγιο

Μάρτιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031