Sto Timoni

Πρωτιά της Opel Hellas σε μια Opel που αλλάζει

Την ώρα που ο παγκόσμιος χάρτης της αυτοκινητοβιομηχανίας αλλάζει, λόγω της εμφάνισης του νέου κολοσσού με το όνομα Stellantis, υπό τη σκέπη του οποίου βρίσκεται πλέον και η Opel, η Ελληνική αντιπροσωπεία πανηγυρίζει για τις επιτυχίες της, στο πλαίσιο της γερμανικής μάρκας, η οποία κάνει τις απαραίτητες αλλαγές στην ηγεσία της σχεδιάζοντας τα επόμενα βήματα της.

Όπως διαβάζουμε λοιπόν στο σχετικό δελτίο τύπου, η Opel Ελλάς κατάφερε να διακριθεί στους κόλπους της Opel/Vauxhall. Σημαντικότερη όλων των επιτυχιών της ήταν η κατάκτηση του υψηλότερου μεριδίου αγοράς επιβατικών μεταξύ των υπολοίπων θυγατρικών αλλά και εισαγωγικών εταιριών στην Ευρώπη.

«Η πανδημία COVID-19 επηρέασε αρνητικά την αυτοκινητοβιομηχανία στο σύνολό της. Παρά την μείωση των πωλήσεων, η Opel Hellas προέβλεψε επιτυχώς τη διακύμανση της ζήτησης και κατάφερε να διατηρήσει τη διείσδυσή της στην αγορά στα επίπεδα του 2019» δήλωσε ο Λεωνίδας Μισαλάκης – Country Director.

Η περσινή χρόνια απέδειξε ότι η Opel έχει ισχυρούς αμυντικούς μηχανισμούς και μπορεί να υπερασπίσει σθεναρά τη θέση της, παρά τις αντίξοες συνθήκες.

Το 2021 η μάρκα ξεκινά την πορεία της με καλούς οιωνούς, έχοντας στη διάθεσή της αρκετά νέα μοντέλα που θα λανσαριστούν στην Ελληνική αγορά, όπως το Mokka, τις ηλεκτρικές εκδόσεις των επαγγελματικών μοντέλων Combo & Vivaro, τα ανασχεδιασμένα Crossland & Grandland και το νέο Astra. Φυσικά, αιχμή του δόρατος παραμένει το Corsa με θερμικούς και ηλεκτρικούς κινητήρες όπου το 2020 όχι μόνο κατάφερε να διατηρήσει τη δεύτερη θέση, αλλά και να αυξήσει το μερίδιο στην κατηγορία του κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες.

2020 Opel Mokka

Τι γίνεται στην Opel / Vauxhall

Στο μεταξύ, στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης της Opel/Vauxhall ο Stephen Norman, που αυτή τη στιγμή κατέχει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Vauxhall Motors, αναλαμβάνει από 1ης Φεβρουαρίου Senior Vice President, Sales, Aftersales & Marketing της Opel/Vauxhall. Την θέση του καταλαμβάνει ο Paul Willcox. Σημειώστε ότι ο Norman θα διαδεχθεί στη νέα του θέση τον Xavier Duchemin, ο οποίος αναλαμβάνει νέες αρμοδιότητες στους κόλπους της Stellantis.

Stephen Norman, Stellantis

Ο Stephen Norman διατελεί Διευθύνων Σύμβουλος της Vauxhall Motors από το Φεβρουάριο του 2018. Προσχώρησε στον Όμιλο PSA τον Μάιο του 2014 ως Chief Marketing Officer (CMO / Γενικός Διευθυντής Μάρκετινγκ) και διορίστηκε Senior Vice President, Chief Sales & Marketing Officer το 2016. Έχει εργασθεί σε διευθυντικές θέσεις σε πολυεθνικές εταιρείες αυτοκινήτων όπως η Renault, η Fiat και η Volkswagen με ιδιαίτερο προσανατολισμό τις πωλήσεις και το μάρκετινγκ.

Paul Willcox, Stellantis

Ο Paul Willcox είναι επικεφαλής του τομέα Ευρασίας από τον Ιούλιο του 2019. Στο παρελθόν, έχει εργασθεί σε διάφορες ανώτερες διευθυντικές θέσεις στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας και συγκεκριμένα στη Nissan και το VW Group. Ο Paul Willcox είναι απόφοιτος του τμήματος Επιστημών Διοίκησης (Management Sciences) του Πανεπιστημίου του Lancaster.

Σχετικά με την Opel

Η Opel είναι ένας από τους μεγαλύτερους Ευρωπαίους κατασκευαστές αυτοκινήτων. Η εταιρία ιδρύθηκε από τον Adam Opel στο Rüsselsheim, της Γερμανίας, το 1862 και ξεκίνησε την κατασκευή αυτοκινήτων το 1899. Είναι μέλος του Stellantis NV, του μεγάλου ομίλου που δημιουργήθηκε ως αποτέλεσμα της συνένωσης των Groupe PSA και FCA Group, τον Ιανουάριο του 2021. Μαζί με τη βρετανική, αδελφή μάρκα Vauxhall, η εταιρία εκπροσωπείται σε περισσότερες από 60 χώρες παγκοσμίως.

Η Opel εφαρμόζει σήμερα τη στρατηγική εξηλεκτρισμού της. Έως το 2024, θα προσφέρει σε όλα τα μοντέλα Opel μία ηλεκτρική έκδοση. Αυτή η στρατηγική είναι μέρος του σχεδίου PACE! με το οποίο η Opel στοχεύει να γίνει σταθερά κερδοφόρος, παγκόσμια και ηλεκτρική.

Nikos Loupakis

Μηχανολόγος Μηχανικός - Δημοσιογράφος

Add comment

Kατηγορίες

Ημερολόγιο

Δεκέμβριος 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031