Sto Timoni

Πέντε αστέρια σε EuroNCAP & GreenNCAP η νέα ηλεκτρική Ford Mustang Mach-E

Η αμιγώς ηλεκτρική Ford Mustang MachE  τη μέγιστη διάκριση τόσο στον τομέα της ασφάλειας, όσο και στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος, αφού κατέκτησε τα περίφημα 5 αστέρια και στις δοκιμές του φοβερού και τρομερού Euro NCAP, αλλά και στην αξιολόγηση του “αδελφού” οργανισμού Green NCAP.

Η νέα Ford Mustang Mach-E πρόσθεσε στη φαρέτρα της ένα καταπληκτικό «διπλό πεντάρι» αστεριών στις αξιολογήσεις των ανεξάρτητων οργανισμών Euro NCAP και Green NCAP.

Το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό SUV της Ford αρίστευσε με 5 αστέρια στις αξιολογήσεις τόσο του ανεξάρτητου οργανισμού ασφάλειας όσο και της ανεξάρτητης πρωτοβουλίας που προάγει την εξέλιξη οχημάτων τα οποία είναι καθαρά, αποδοτικά ενεργειακά και δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον.

  • Οι ανεξάρτητοι οργανισμοί Euro NCAP και Green NCAP απένειμαν διπλά εύσημα στη νέα Ford Mustang Mach-E, η οποία απέσπασε τη μέγιστη βαθμολογία στους τομείς της ασφάλειας και των «πράσινων» επιδόσεών της
  • Το αμιγώς ηλεκτρικό SUV της Ford έχει συγκεντρώσει πάνω από 20 βραβεία και διακρίσεις για τα χαρακτηριστικά του – από τη σχεδίαση εσωτερικού μέχρι τη συνδεσιμότητα που προσφέρει
  • Συνολικά, έξι εξηλεκτρισμένα επιβατικά μοντέλα Ford έχουν κατακτήσει 5 αστέρια στις αξιολογήσεις του Euro NCAP

Τα πέντε αστέρια του EuroNCAP

Οι επιδόσεις της Mustang Mach-E στις αυστηρές δοκιμές πρόσκρουσης παρήγαγαν σκορ 92% για την προστασία ενηλίκων επιβατών και 86% για την προστασία των παιδιών.

Οι στάνταρ προηγμένες τεχνολογίες υποστήριξης του οδηγού, όπως τα Intelligent Adaptive Cruise Control με Stop & Go και Lane Centring, 1 Pre-Collision Assist με Auto Emergency Braking, 1 και Lane-Keeping System με Blind Spot Assist 1, συνέβαλαν επίσης στην κορυφαία βαθμολογία της Mustang Mach-E στον τομέα της ασφάλειας. Το SUV της Ford πήρε άριστα στις τεχνολογίες υποστήριξης αλλαγής λωρίδας.

Τα πέντε αστέρια του GreenNCAP

Με την ισχύ ενός αμιγώς ηλεκτρικού κινητήριου συνόλου μηδενικών ρύπων που προσφέρει αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία έως 610 km (WLTP), 2 η Mustang Mach-E διέπρεψε και στις δοκιμές καθαρού αέρα και αερίων του θερμοκηπίου που διεξήγαγε ο οργανισμός Green NCAP.

Το σκορ 94% για την ενεργειακή απόδοση περιλάμβανε τη μέγιστη βαθμολογία για τη λειτουργία σε ψυχρές και θερμές συνθήκες εργαστηριακών δοκιμών.

«Η Mustang Mach-E δημιουργήθηκε εξ αρχής ως ένα πλήρως ηλεκτρικό όχημα, γι’ αυτό μπορέσαμε να αναπτύξουμε κάθε πτυχή της με κριτήριο την ασφάλεια και την περιβαλλοντική συμβατότητα» δήλωσε ο Stuart Southgate, director, Safety Engineering, Ford Ευρώπης. «Το αποτέλεσμα είναι ότι οι πελάτες μπορούν να είναι σίγουροι ότι οδηγούν ένα όχημα το οποίο προστατεύει τόσο τους ίδιους όσο και το περιβάλλον.»

Οι νέες διακρίσεις των Euro NCAP και Green NCAP έρχονται να προστεθούν σε μία λίστα 20 και πλέον βραβείων για τη νέα Mustang Mach-E από όλο τον κόσμο – από το iF DESIGN AWARD για την ενσωμάτωση των ηχείων του premium B&O Sound System, 3 μέχρι την κατάκτηση από την Ford του βραβείου συνδεδεμένου οχήματος «Connected Car Manufacturer Award» της MOTUL για την τεχνολογία SYNC επόμενης γενιάς.

Η Mustang Mach-E είναι ένα από τα έξι μοντέλα της Ford με εξηλεκτρισμένα κινητήρια σύνολα μέχρι τώρα που έχουν βαθμολογηθεί με 5 αστέρια στις αξιολογήσεις του Euro NCAP. Αναμεσά τους τα νέα Ford Puma και Kuga, συμπεριλαμβανομένων των Kuga Plug-In Hybrid και Kuga Hybrid, Explorer Plug‑In Hybrid, Focus και Fiesta.

Testing in Lommel

Παρατηρήσεις                                                                                                  

1 Τα συστήματα υποστήριξης οδηγού είναι συμπληρωματικά και δεν υποκαθιστούν την προσοχή ή την κρίση του οδηγού, ο οποίος παραμένει πλήρως υπεύθυνος για τον έλεγχο του οχήματος.

2 Η Ford Mustang Mach-E προσφέρει αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία έως 610 km σύμφωνα με το πρότυπο WLTP με πίσω κίνηση (RWD) και extended-range μπαταρία.
Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμου/ενέργειας (WLTP), εκπομπών CO2 και ηλεκτρικής αυτονομίας έχουν μετρηθεί σύμφωνα με τις τεχνικές απαιτήσεις και προδιαγραφές των Ευρωπαϊκών Οδηγιών (Ε.Ε.) 715/2007 και 2017/1151 μετά την τελευταία τροποποίηση. Οι ισχύουσες, στάνταρ διαδικασίες δοκιμών επιτρέπουν τη σύγκριση μεταξύ διαφορετικών τύπων οχημάτων και διαφορετικών κατασκευαστών.

3 iF DESIGN AWARD 2020 στην κατηγορία προϊόντος.

 

Σχετικά με τη Ford Motor Company

Η Ford Motor Company είναι μία παγκόσμια εταιρεία με έδρα στο Dearborn, Michigan, που έχει δεσμευτεί να συνεισφέρει στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου, όπου όλοι οι άνθρωποι είναι ελεύθεροι να κινούνται και να κυνηγούν τα όνειρά τους. Το πρόγραμμα Ford+ για την ανάπτυξη και τη δημιουργία αξίας συνδυάζει υφιστάμενα πλεονεκτήματα, νέες δυνατότητες και σταθερές σχέσεις με τους πελάτες για τον εμπλουτισμό των εμπειριών και την ενίσχυση της πιστότητας αυτών των πελατών.  Η Ford σχεδιάζει, κατασκευάζει, εμπορεύεται και υποστηρίζει τεχνικά μία πλήρη γκάμα συνδεδεμένων και όλο και περισσότερο εξηλεκτρισμένων επιβατικών και επαγγελματικών οχημάτων: Φορτηγά, SUV, van και αυτοκίνητα Ford, και πολυτελή οχήματα Lincoln. Η εταιρεία επιδιώκει κορυφαίες θέσεις στους τομείς ηλεκτροκίνησης, υπηρεσιών διασυνδεδεμένων οχημάτων και λύσεων κινητικότητας, μεταξύ των οποίων τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης, ενώ παρέχει χρηματοοικονομικές υπηρεσίες μέσω της Ford Motor Credit Company. Η Ford απασχολεί περίπου 186.000 άτομα σε όλο τον κόσμο. Περισσότερες πληροφορίες για την εταιρεία, τα προϊόντα της και την Ford Motor Credit Company υπάρχουν στον ιστότοπο corporate.ford.com.

Η Ford Ευρώπης είναι υπεύθυνη για την παραγωγή, πώληση και συντήρηση οχημάτων μάρκας Ford σε 50 ανεξάρτητες αγορές ενώ απασχολεί περίπου 43.000 εργαζόμενους στις εγκαταστάσεις πλήρους ιδιοκτησίας της και κοινοπραξίες και περίπου 55.000 άτομα συμπεριλαμβανομένων των μη συγχωνευμένων επιχειρήσεων. Επιπλέον της Ford Motor Credit Company, οι δραστηριότητες της Ford Ευρώπης περιλαμβάνουν το Ford Customer Service Division και 14 εγκαταστάσεις παραγωγής (10 πλήρους κυριότητας και τέσσερις μη συγχωνευμένων κοινοπραξιών). Τα πρώτα αυτοκίνητα Ford έφτασαν στην Ευρώπη το 1903 – τη χρονιά που ιδρύθηκε η Ford Motor Company. Η Ευρωπαϊκή παραγωγή ξεκίνησε το 1911.

 

Nikos Loupakis

Μηχανολόγος Μηχανικός - Δημοσιογράφος

Add comment

Kατηγορίες

Ημερολόγιο

Μάιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031