Sto Timoni

Μία επαγγελματική διάκριση μηδενικών ρύπων

Το βραβείο “Best Value for Ownership Costs” (Καλύτερη Αξία σε σχέση με το Κόστος Ιδιοκτησίας) κέρδισε το πλήρως ηλεκτρικό Nissan e-NV200, στην κατηγορία των ελαφρών φορτηγών, στα φετινά WhatCar? Awards, με τους ειδικούς κριτές του μεγάλου και έγκυρου βρετανικού εντύπου να επισημαίνουν ότι μπορεί να αποτελέσει την “ιδανική επιλογή”, ειδικά για χρήση σε αστικό περιβάλλον.

Η μπαταρία 40kWh του e-NV200 σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες δεν θα επισκεφθούν ποτέ ένα πρατήριο καυσίμων, ενώ οι λογαριασμοί του service είναι αισθητά χαμηλότεροι από αυτούς των φορτηγών με παραδοσιακούς κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Με ενσωματωμένη δυνατότητα V2G (οχήματος – δικτύου), το e-NV200 μετατρέπεται σε μια συνολική ενεργειακή λύση, διασφαλίζοντας ότι οι μπαταρίες του δεν αποθηκεύουν απλώς ενέργεια για κίνηση, αλλά μπορούν παράλληλα να προσφέρουν την αποθηκευμένη ενέργεια σε μια οικιακή ή εμπορική εγκατάσταση, ή ακόμα και να την επιστρέψουν πίσω στο δίκτυο. Πρακτικά, το Nissan e-NV200 μπορεί να φορτίσει τη μπαταρία του όταν η ζήτηση για ενέργεια είναι χαμηλότερη ή όταν η ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές είναι διαθέσιμη, μειώνοντας την εξάρτηση από την παραγωγή ενέργειας μέσω ορυκτών καυσίμων και δίνοντας με αυτό τον τρόπο στο V2G ενεργό ρόλο στις προσπάθειες μείωσης του άνθρακα.

Παράλληλα, σε επίπεδο εταιρικού στόλου, η ενσωμάτωση της τεχνολογίας V2G προσφέρει μεγαλύτερη εξοικονόμηση κόστους και την ευκαιρία για την επιχείρηση να αποκτήσει επιπλέον έσοδα. Τα οχήματα του στόλου που παραμένουν σε αδράνεια όλη τη νύχτα, ή ακόμα και κατά τη διάρκεια της εργάσιμης ημέρας, θα μπορούν να έχουν τις μπαταρίες τους φορτισμένες όταν η ζήτηση είναι χαμηλή, προσφέροντας το απόθεμα της ενέργειάς τους όταν η ζήτηση είναι υψηλή, αλλά εξακολουθώντας να είναι φορτισμένα και έτοιμα για χρήση, όταν απαιτηθεί.

Συμπαγές, ευέλικτο και πλήρως εξοπλισμένο με την τεχνολογία Nissan Intelligent Mobility, το e-NV200 είναι η ιδανική επιλογή για επιχειρήσεις όλων των σχημάτων και μεγεθών.

Το 100% ηλεκτροκίνητο φορτηγό Nissan e-NV200 έχει χώρο φορτίου 4,2 m³, αρκετό για να χωρέσει δύο παλέτες ή φορτίο μέχρι 701kg. Με το ευρύ άνοιγμα στις πίσω πόρτες, όπως και με τις συρόμενες πλευρικές, η φόρτωση είναι γρήγορη και εύκολη. Το κάθισμα του συνοδηγού μπορεί επίσης να αναδιπλωθεί για τη δημιουργία ενός πρακτικού γραφείου, ενώ οι εύχρηστοι αποθηκευτικοί χώροι είναι άφθονοι και σε κοντινή απόσταση από το κάθισμα του οδηγού.

Για τους επαγγελματίες που επιθυμούν να μετακινήσουν επιβάτες ή πλήρωμα, το e-NV200 Evalia με έως και 7 θέσεις, αποτελεί την ιδανική επιλογή. Χάρη στα έξυπνα σπονδυλωτά καθίσματα, υπάρχει πλεονάζων χώρος για αποσκευές ή εργαλεία. Επιπλέον, το Nissan e-NV200 Evalia είναι η τέλεια λύση για ταξί και συναφείς μεταφορικές υπηρεσίες.

Στην Ελλάδα, το e-NV200, εξοπλισμένο με την αναβαθμισμένη μπαταρία των 40kWh, είναι διαθέσιμο με το επιδοτούμενο πρόγραμμα “Κινούμαι ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ” με λιανική τιμή που ξεκινά από τις 31.076 ευρώ (έναντι αρχικής τιμής 36.490 ευρώ). Αντίστοιχα, στην επταθέσια επιβατική έκδοση του e-Evalia, διατίθεται, μέσω της σχετικής επιδότησης, με λιανική τιμή εκκίνησης στις 31.682 ευρώ (έναντι αρχικής τιμής 37.180 ευρώ).

Πηγή: Nissan

Περισσότερες πληροφορίες για τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα της Nissan είναι διαθέσιμες στο https://www.nissan.gr/vehicles/electric-vehicles.html

 

Nikos Loupakis

Μηχανολόγος Μηχανικός - Δημοσιογράφος

Add comment

Kατηγορίες

Ημερολόγιο

Ιανουάριος 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031