Sto Timoni

Η Ford βάζει μπρος τα εργοστάσιά της στην Ευρώπη

Ξεκίνησαν και πάλι τη λειτουργία τους οι γραμμές παραγωγής της Ford στην Ευρώπη με τους εργαζομένους να επιστρέφουν στις θέσεις εργασίας τους, που έχουν ήδη απολυμανθεί, λαμβάνοντας μια σειρά οδηγίες για το πώς να διαχειριστούν την καθημερινότητά τους, τόσο στο εργοστάσιο όσο και κατά τις μετακινήσεις τους.

Συγκεκριμένα, έχουμε και πάλι η παραγωγή οχημάτων της Ford, με μειωμένους βεβαίως ρυθμούς στο πλαίσιο μιας σταδιακής επανεκκίνησης, σε Γερμανία, Ρουμανία και Ισπανία μετά από αναστολή λειτουργίας επτά εβδομάδων, λόγω της πανδημίας του COVID-19.

Κραϊόβα, Ρουμανία

Στην ανακοίνωση της εταιρίας αναφέρεται ότι σε όλες τις εγκαταστάσεις της, εφαρμόζονται παγκόσμια πρότυπα της Ford για την αποφυγή του συγχρωτισμού, καθώς και πρωτόκολλα υγείας και ασφάλειας για τους εργαζομένους. Ενώ καθημερινά πραγματοποιείται μία διαδικασία αυτο-αξιολόγησης της υγείας όλων των εργαζομένων, με την εταιρεία να παρέχει στους υπαλλήλους της προσωπικά “κιτ προστασίας” που περιλαμβάνουν προστατευτικές μάσκες προσώπου τις οποίες παράγει η Ford και λοιπά προϊόντα υγιεινής.

Ισπανία

Τα εργοστάσια συναρμολόγησης οχημάτων στο Saarlouis και παραγωγής οχημάτων και κινητήρων στην Κολωνία (Γερμανία), το εργοστάσιο συναρμολόγησης οχημάτων στη Βαλένθια (Ισπανία), καθώς και οι εγκαταστάσεις παραγωγής οχημάτων και παραγωγής κινητήρων στην Κραϊόβα (Ρουμανία) ξεκίνησαν τη λειτουργία τους στις 4 Μαΐου.

Στο εργοστάσιο κινητήρων στη Βαλένθια, η παραγωγή θα ξαναρχίσει, στις 18 Μαΐου, ενώ η ημερομηνία επανεκκίνησης για τις μονάδες παραγωγής κινητήρων της Ford στο Dagenham και το Bridgend στη Μ. Βρετανία δεν έχει προσδιοριστεί ακόμα.

Γερμανία

Πριν την επανέναρξη της λειτουργίας των εργοστασίων, η Ford επικοινώνησε με όλους τους εργαζόμενους, με διάφορους τρόπους, παρουσιάζοντας τη διαδικασία επιστροφής στην εργασία και τα μέτρα που εφαρμόζονται για τη διασφάλιση ενός ασφαλούς εργασιακού περιβάλλοντος. Μεταξύ άλλων μοιράστηκε με τους εργαζόμενους ένα ειδικό βίντεο που δημιούργησε με θέμα τα Πρωτόκολλα Ασφαλείας στο Πλαίσιο Επιστροφής στην Εργασία.

Φυλλάδια παρέχουν στους εργαζόμενους επιπλέον λεπτομερείς πληροφορίες αναφορικά με τη χρήση του εξοπλισμού ατομικής προστασίας. Στα εργοστάσια της Ford σε Κολωνία, Κραϊόβα και Βαλένθια κατασκευάζονται ασπίδες προστασίας προσώπου για εσωτερική χρήση.

 

Nikos Loupakis

Μηχανολόγος Μηχανικός - Δημοσιογράφος

Add comment

Kατηγορίες

Ημερολόγιο

Μάρτιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031