Sto Timoni

Η ώρα της… περιπέτειας για τους επαγγελματίες

«Σκληροτράχηλες εκδόσεις παντός εδάφους» χαρακτηρίζει η Ford τις προσθήκες των “Trail” και “Active” στη γκάμα των μοντέλων Ford Transit και Ford Tourneo, οι οποίες διατίθενται ήδη για παραγγελία και θα είναι έτοιμες για παράδοση μετά το τέλος του καλοκαιριού.

Η οικογένεια του επαγγελματικού Ford Transit αποκτά τις νέες, παντός εδάφους εκδόσεις Trail και Active, με ξεχωριστή σχεδίαση και στυλ εμπνευσμένο από τα SUV, μοναδικό εξοπλισμό στο εσωτερικό, αλλά και τετρακίνηση ή/και διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης για αυξημένες δυνατότητες κίνησης. Τα νέα Transit Trail και Transit Custom Trail έχουν σχεδιαστεί για πιο απαιτητικά περιβάλλοντα εργασίας, προσφέροντας αυξημένη ελκτική πρόσφυση χάρη στο νέο, μηχανικό μπλοκέ διαφορικό (mLSD) για τα προσθιοκίνητα Transit και Transit Custom και το ευφυές σύστημα τετρακίνησης Intelligent All-Wheel Drive για το Transit.

FORD Transit Custom (αριστερά) & Tourneo Custom (δεξιά) ACTIVE

Οι νέες εκδόσεις Active των Transit Custom και Tourneo Custom διαθέτουν προστατευτικές επενδύσεις στο αμάξωμα και ένα προαιρετικό μηχανικό μπλοκέ διαφορικό (mLSD) για αυξημένη ελκτική πρόσφυση σε ολισθηρά και σαθρά εδάφη/οδοστρώματα.

Η γκάμα Active θα επεκταθεί περαιτέρω μέσα στο 2020 με το λανσάρισμα των μικρότερων εκδόσεων Transit Connect Active και Tourneo Connect Active. Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν όταν πλησιάζει το λανσάρισμα.

Τετρακίνηση και διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης

Τα προσθιοκίνητα Transit Trail και Transit Custom Trail εφοδιάζονται στάνταρ με μηχανικό μπλοκέ διαφορικό (mLSD – mechanical Limited Slip Differential), ενώ το Transit Trail είναι διαθέσιμο με την τετρακίνηση Intelligent All-Wheel Drive για αυξημένες δυνατότητες κίνησης σε «απαιτητικά» εδάφη και υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες: το συγκεκριμένο σύστημα τετρακίνησης βελτιώνει την απόδοση σε σχέση με τη βασική πισωκίνητη έκδοση στέλνοντας έως και το 50% της ροπής του κινητήρα στον εμπρός άξονα, ανάλογα με τα επίπεδα πρόσφυσης και σε συνδυασμό με τη μεταβολή των οδικών συνθηκών και τις ενέργειες του οδηγού.

Το σύστημα τετρακίνησης Intelligent All-Wheel Drive του Transit Trail υποστηρίζεται επίσης από τα επιπλέον Επιλέξιμα Προφίλ Οδήγησης (Selectable Drive Modes) με την ονομασία Slippery και Mud/Rut. Η επιλογή τους γίνεται μέσω του Drive Mode Controller που βρίσκεται στο ταμπλό. Το σύστημα τετρακίνησης παρέχει επίσης τη δυνατότητα αυτόματου κλειδώματος (AWD Lock) για ισόποση κατανομή της ροπής (50:50) ανάμεσα στον εμπρός και τον πίσω άξονα.

Το mLSD, τώρα, το οποίο αποτελεί προϊόν συνεργασίας με τη γνωστή εταιρεία Quaife, είναι σε θέση σε επιφάνειες με χαμηλό συντελεστή τριβής να μεταφέρει αυτόματα τη ροπή του κινητήρα στον τροχό με την καλύτερη πρόσφυση.

Η λειτουργία του συστήματος Electronic Stability Control έχει αναθεωρηθεί με στόχο την καλύτερη συνεργασία του με το μηχανικό μπλοκέ διαφορικό.

 

Διάφορες εκδόσεις

Το Transit Custom Trail διατίθεται σε διάφορες εκδόσεις αμαξώματος με μεικτό βάρος (GVM) από 3.000 kg, συμπεριλαμβανομένων των panel van και kombi με δύο διαφορετικά μεταξόνια.

Το Transit Trail διατίθεται σε πολλαπλούς τύπους αμαξώματος και μεταξόνια στην κατηγορία των 3.500 kg, σε εκδόσεις panel van & single chassis cab.

Όλα τα Transit Trail και Transit Custom Trail διατίθενται με τον προηγμένο, δίλιτρο EcoBlue ντίζελ κινητήρα της Ford σε εκδόσεις με απόδοση 130, 170 και 185 ίππους.

Σημειώστε ότι τα Transit Trail προσφέρουν τα πλεονεκτήματα σε σχέση με την κατανάλωση της ήπιας υβριδικής τεχνολογίας 48 volt της Ford, χάρη στον κινητήρα 2.0L EcoBlue Hybrid που αποδίδει κατά περίπτωση 130, 170 και 185 ίππους.

Η σειρά Active διατίθεται επίσης με κινητήρες 130, 170 και 185 ίππων, ανάλογα με το μοντέλο και τον εξοπλισμό. Αυτόματα και χειροκίνητα κιβώτια ταχυτήτων διατίθενται σε όλα τη γκάμα, ενώ το προαιρετικό mLSD προσφέρεται στα μοντέλα με χειροκίνητο κιβώτιο. Διαθέσιμη είναι μία ευρεία γκάμα εκδόσεων και τύπων αμαξώματος:

  • Tourneo Custom Active σε εκδόσεις με κοντό (SWB) και μακρύ μεταξόνιο (LWB) με δυνατότητα μεταφοράς οκτώ ατόμων μαζί με τον οδηγό
  • Transit Custom Active panel van σε εκδόσεις SWB και LWB, με μεικτό βάρος (GVM) 3.000 kg
  • Transit Custom Active double-cab-in-van σε εκδόσεις SWB και LWB, με GVM 3.200 kg

Οι εκδόσεις Trail και Active εφοδιάζονται επίσης και με τους αποδοτικούς κινητήρες 2.0L EcoBlue και EcoBlue Hybrid 48-volt Mild Hybrid, την τεχνολογία μόντεμ FordPass Connect για βελτιωμένη χρήση του οχήματος και τα νέα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης.

Nikos Loupakis

Μηχανολόγος Μηχανικός - Δημοσιογράφος

Add comment

Kατηγορίες

Ημερολόγιο

Μάρτιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031