Sto Timoni

Ηλεκτρικά “φορτηγάκια”, αλλά και σπορ πρωτότυπα επιδόσεων από τη Nissan

Η Nissan αποκάλυψε μια συναρπαστική σειρά από – ασφάλτινα και off road – concept cars, μεταξύ των οποίων ηλεκτρικά πρωτότυπα, αλλά και μοντέλα επιδόσεων, τόσο για τον δρόμο όσο και για την πίστα, στην Έκθεση SEMA 2022 στο Λας Βέγκας (1-4 Νοεμβρίου).

Η Nissan αποκάλυψε έξι νέα συναρπαστικά πρωτότυπα οχήματα, μαζί και το ολοκαίνουργιο αγωνιστικό Z GT4, στην Έκθεση SEMA 2022,. Η ποικιλόμορφη γκάμα της Nissan που είδαμε στην SEMA, στο Συνεδριακό Κέντρο West Hall του Λας Βέγκας, περιλαμβάνει επτά διαφορετικά οχήματα – και οχήματα εκτός δρόμου, αλλά και δύο ενότητες με αξεσουάρ NISMO, για εκείνους τους ιδιοκτήτες Nissan που επιθυμούν να εξατομικεύουν τα δικά τους οχήματα.

Nissan Ariya Surfwagon concept reimagines the 2023 Ariya as a California-style surf “woodie” wagon.”

Γίνετε δημιουργικοί με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Καθώς η Nissan συνεχίζει να επιδιώκει την προσβάσιμη ηλεκτρική κινητικότητα για όλους, η αυτοκινητοβιομηχανία, σε συνεργασία με την Tommy Pike Customs of Greenville, S.C., φέρνει δύο ηλεκτρικά πρωτότυπα στη SEMA, δίνοντας έμπνευση για το πώς μπορεί να ευδοκιμήσει ο ενθουσιασμός της αυτοκίνησης, σε ένα μέλλον ηλεκτρικών οχημάτων.

Το πρώτο είναι ένα πρωτότυπο Nissan Sunny LEAF, ένα κλασικό φορτηγό pickup Sunny με κινητήρα από Nissan LEAF, παρέχοντας πλήρως ηλεκτρική ισχύ για το κλασικό μοντέλο της Nissan.

Το Nissan Sunny Truck του 1987 μετατράπηκε σε πλήρως ηλεκτρικό (LEAF all-electric power) by South Carolina-based Tommy Pike Customs (TPC).

Το Nissan Ariya Surfwagon concept συνδυάζει επίσης τη ρετρό σχεδίαση με τη σύγχρονη τεχνολογία, επαναπροσδιορίζοντας το ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό crossover Ariya ως ένα wagon surf για την παραλία, με εξωτερική “ξύλινη” επένδυση και άλλα αξεσουάρ.

Το Frontier προσφέρει απεριόριστες δυνατότητες

Το πρόσφατα επανασχεδιασμένο Nissan Frontier εμπνέει ήδη τους ιδιοκτήτες του για να το μεταμορφώσουν, έτσι ώστε να αντικατοπτρίζει την προσωπικότητά τους  και τις δραστηριότητες που προτιμούν. Προς τον σκοπό αυτό, δύο πρωτότυπα που παρουσιάζονται στην SEMA θα αναδείξουν το εύρος των δυνατοτήτων του επανασχεδιασμένου Frontier.

NISMO Off Road Frontier V8 concept

Το concept NISMO Off-Road Frontier V8, που κατασκευάστηκε από την Forsberg Racing, διαθέτει κινητήρα TITAN V8, μοναδική ανάρτηση, φαρδύτερο αμάξωμα και πολλαπλά καλούδια NISMO Off-Road.

NISMO Off Road Frontier V8.

Στο άλλο άκρο του φάσματος, η λάτρης της Nissan και influencer Christina Roki θα παρουσιάσει ένα Frontier Street Truck project. Διαθέτοντας μια ξεχωριστή εμφάνιση και χαμηλωμένο με ένα μοναδικό πακέτο ζαντών και ελαστικών, το Frontier της Roki θυμίζει την μόδα του “mini truckin” της δεκαετίας του ’90.

Τα πολλά “πρόσωπα” του Nissan Z

Ακριβώς όπως όλα τα αυτοκίνητα Nissan Z πριν από αυτό, το ολοκαίνουργιο Nissan Z είναι μια ιδανική πλατφόρμα για ενθουσιώδεις οδηγούς που θέλουν να αξιοποιήσουν την ήδη συναρπαστική  προσωπικότητα του ιδιαίτερου σπορ μοντέλου, με πρόσθετες επιδόσεις.

Οι ιδιοκτήτες και οι θαυμαστές του νέου Z θα ενθουσιαστούν ιδιαίτερα από το NISMO Accessorized Z, το οποίο διαθέτει μια ποικιλία νέων εξαρτημάτων NISMO και γνήσιων αξεσουάρ που θα είναι διαθέσιμα για το νέο Nissan Z. Αυτά τα εξαρτήματα θα προσελκύσουν τους οδηγούς που θέλουν να εξατομικεύσουν και να προσαρμόσουν στις απαιτήσεις τους το δημοφιλές σπορ κουπέ με το διπλό τούρμπο.

Το αυτοκίνητο του τρεις φορές πρωταθλητή της Formula Drift, Chris Forsberg, τροποποιήθηκε και απέκτησε ισχύ 1,300 ίππων.

Για τους λάτρεις του drifting, το Formula Drift Z των 1.300 ίππων του Chris Forsberg δείχνει πώς το νέο Nissan Z μπορεί να κυριαρχήσει στον κόσμο της Formula Drift, ανεβάζοντας την αδρεναλίνη. Βασίζεται στην εκτενή εμπειρία της Forsberg Racing στην ανάπτυξη υψηλής ισχύος και άκρως ανταγωνιστικών αυτοκινήτων drift.

Τέλος, στο περίπτερο της Nissan στην SEMA πραγματοποιήθηκε το ντεμπούτο του Nissan Z GT4, ενός ειδικά σχεδιασμένου αγωνιστικού αυτοκινήτου που θα τρέξει στις πίστες το 2023, για να συνεχίσει να υπερασπίζεται τη μακρόχρονη κληρονομιά των επιτυχιών του Z στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Πηγή: Nissan

 

Angelos Papapaschalis

Add comment

Kατηγορίες

Ημερολόγιο

Μάρτιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031