Sto Timoni

Έρχεται νέο Nissan Micra. Και θα είναι ηλεκτρικό

Την έλευση ενός ολοκαίνουργιου ηλεκτρικού compact αυτοκινήτου στην Ευρώπη ανακοίνωσε η Nissan. Πρόκειται για τον διάδοχο του Nissan Micra που θα είναι ηλεκτρικός και χτισμένος πάνω στη νέα πλατφόρμα CMF B-EV της Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance.

Η Nissan ανακοίνωσε την έλευση ενός ολοκαίνουργιου compact ηλεκτρικού αυτοκινήτου, που προορίζεται για την Ευρωπαϊκή αγορά. Σχεδιασμένο να κατασκευαστεί στο κέντρο της Renault ElectriCity στη Γαλλία, το νέο αυτοκίνητο θα διαδεχθεί το εμβληματικό Nissan Micra στην γκάμα της Nissan.

Η Γηραιά Ήπειρος διαδραματίζει ήδη βασικό ρόλο στην ηλεκτροκίνηση, στο πλαίσιο του οράματος Ambition 2030 της Nissan, με νέα οχήματα και τεχνολογίες να έρχονται σύντομα, όπως το νέο Nissan Ariya, το νέο ηλεκτρικό crossover και την μοναδική τεχνολογία e-POWER της Nissan, που έρχεται στην Ευρώπη με τα νέα Qashqai και X-Trail.

 

Το ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό compact μοντέλο θα ενισχύσει περαιτέρω αυτή τη μελλοντική γκάμα. Η σχετική ανακοίνωση που έγινε κατά την παρουσίαση του νέου οδικού χάρτη Alliance 2030, αποκαλύπτει ότι το νέο μοντέλο έχει σχεδιαστεί από την Nissan και θα κατασκευαστεί από τη Renault, στην πλατφόρμα Alliance CMF-BEV. Αυτή η πλατφόρμα δίνει τη δυνατότητα στις αυτοκινητοβιομηχανίες να διατηρήσουν μοναδικό στυλ για τα αντίστοιχα προϊόντα τους, όπως αποδεικνύεται και από μια πρώτη εικόνα του νέου οχήματος.

“Αυτό το ολοκαίνουργιο μοντέλο θα σχεδιαστεί από την Nissan και θα κατασκευαστεί από τη Renault, χρησιμοποιώντας τη νέα κοινή μας πλατφόρμα, μεγιστοποιώντας τα οφέλη που απορρέουν από το ενεργητικό της Συμμαχίας μας και διατηρώντας παράλληλα την ταυτότητα του ως Nissan”, δήλωσε ο Chief Operating Officer της Nissan, Ashwani Gupta.

“Αυτό είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα της προσέγγισης της «έξυπνης διαφοροποίησης» της Συμμαχίας. Διαδεχόμενο το εμβληματικό μας Micra, είμαι βέβαιος ότι αυτό το νέο μοντέλο θα προσφέρει περαιτέρω ενθουσιασμό στους πελάτες μας στην Ευρώπη.”

Το μελλοντικό compact EV αποκαλύφθηκε στο πλαίσιο της παρουσίασης του Alliance 2030, ενός κοινού οδικού χάρτη που ανακοινώθηκε από τις Nissan, Renault και Mitsubishi Motors και που εστιάζει στα EVs και τις δραστηριότητες συνδεδεμένης μετακίνησης.

Περισσότερες πληροφορίες για το νέο μοντέλο, συμπεριλαμβανομένης της ονομασίας του, της χρονικής στιγμής για το λανσάρισμά του, και για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, θα δημοσιευτούν σε εύθετο χρόνο.

Περισσότερες λεπτομέρειες από το νέο μοντέλο μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο:

Πηγή: Nissan

Angelos Papapaschalis

Add comment

Kατηγορίες

Ημερολόγιο

Μάρτιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031