Sto Timoni

Νέο Hyundai i30: Ανανέωση με ψηφιακό πρόσημο

Σε ένα ακόμα φρεσκάρισμα υποβάλλει η Hyundai το μικρομεσαίο της μοντέλο, Hyundai i30, με την αναβάθμιση στον τομέα της τεχνολογίας, που έφερε νέα στοιχεία συνδεσιμότητας και ασφάλειας, να είναι σαφώς πιο ουσιαστική. Σημειώνουμε ότι το ανανεωμένο Hyundai i30 με διατίθεται «κλασικά» σε τρεις τύπους αμαξώματος (πεντάθυρο “hatchback” και “fastback”, αλλά και στέισον “tourer”) – στοιχείο που του επιτρέπει να καλύψει τις ανάγκες διαφορετικού τύπου αγοραστών.

Η Hyundai Motor αποκάλυψε τη γκάμα του νέου Hyundai i30, με αναβαθμισμένη σχεδίαση και τεχνολογίες αιχμής μας ενημερώνει το δελτίο τύπου της κορεατικής εταιρίας, με την γκάμα του μοντέλου να προσφέρεται hatchback, fastback και tourer, καθώς στη σπορ έκδοση N Line. Έχοντας λανσαριστεί το 2007, το i30 βρίσκεται ήδη στην τρίτη γενιά του και έχει καταφέρει αναμφισβήτητα να κάνει αισθητή την παρουσία του στην αγορά. Καθώς δε το νέο i30 είναι εξοπλισμένο με βελτιωμένες τεχνολογίες συνδεσιμότητας και εξοπλισμό άνεσης δείχνει τώρα πιο ανταγωνιστικό, προσφέροντας καλύτερο value for money.

Διακριτικότατες είναι οι αλλαγές σε μάσκα και προφυλακτήρες, με τους προβολείς και τα πίσω LED φώτα να είναι πλέον στάνταρ στο νέο i30 που διαθέτει επίσης νέες ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών. Ενώ όποιος επιλέξει τη σπορ έκδοση N-Line με τη διαφορετική μάσκα, μπορεί να επιλέξει ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών και 18 ιντσών (αναλόγως κινητήρα).

Καθώς όμως μιλάμε για εμφάνιση, συμπληρώνουμε ότι το Νέο i30 θα προσφέρεται σε 12 εξωτερικά χρώματα εκ των οποίων τα έξι είναι καινούρια: Ecotronic Grey Pearl, Ultimate Red Metallic, Jupiter Orange Metallic, Meta Blue Pearl, Cypress Green Pearl και Sailing Blue Pearl. Ενώ οι χρωματισμοί που προϋπήρχαν είναι οι: Atlas White, Serenity White Pearl, Shimmering Silver Metallic, Shadow Grey, Abyss Black Pearl και το Engine Red.

Μικρές αισθητικές παρεμβάσεις και στο εσωτερικό του μοντέλου, με το μαύρο εσωτερικό ναμπορεί να συνδυαστεί με τέσσερις επενδύσεις καθισμάτων (ύφασμα, ύφασμα & δέρμα, δέρμα, καθώς και suede & δέρμα).

Το «ζουμί» όμως της όλης ιστορίας της ανανέωσης του Hyundai i30 βρίσκεται στην τεχνολογία. Εδώ τον λόγο έχει η αναβάθμιση της συνδεσιμότητας και των ψηφιακών χαρακτηριστικών. Κάτι που σημαίνει στάνταρ ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25”, τρεις θύρες φόρτισης USB τύπου C μπροστά και πίσω, ενημερώσεις χαρτών Over-the-Air (OTA).

Επίσης το νέο Hyundai i30 διατίθεται πλέον με ακόμη περισσότερα χαρακτηριστικά ασφαλείας Hyundai Smart Sense στον στάνταρ εξοπλισμό του.

Το Forward Collision-Avoidance Assist (FCA) βοηθά στον εντοπισμό και την αποφυγή πιθανών ατυχημάτων με εμπόδια μπροστά. Για ασφαλέστερη οδήγηση στους αυτοκινητόδρομους, το Lane Following Assist (LFA) διατηρεί το όχημα στην τρέχουσα λωρίδα κυκλοφορίας και το Intelligent Speed Limit Assist (ISLA) ειδοποιεί τον οδηγό με ηχητικές και οπτικές προειδοποιήσεις όταν το όχημα υπερβαίνει το όριο ταχύτητας.

To σύστημα Rear Occupant Alert (ROA) προειδοποιεί τον οδηγό εάν η πίσω πόρτα είχε ανοίξει κατά τη διάρκεια του ταξιδιού με ένα μήνυμα στις οθόνες του ταμπλό- για να αποτρέψει την παραμονή οποιουδήποτε στο πίσω κάθισμα. Ενώ με τους μπροστινούς και πίσω αισθητήρες στάθμευσης και την προειδοποίηση απόστασης στάθμευσης (PDW) – που περιλαμβάνονται στάνταρ – οι οδηγοί προειδοποιούνται εάν εντοπιστεί εμπόδιο όταν το όχημα κινείται προς τα εμπρός ή προς τα πίσω με χαμηλές ταχύτητες.

Προαιρετικά δε οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν το σύστημα FCA με Junction Turning έχοντας αυξημένη ασφάλεια όταν στρίβουν αριστερά σε διασταυρώσεις καθώς και το το Highway Driving Assist (HDA) 1.5, που διατηρεί την απόσταση του οχήματος από το προπορευόμενο όχημα και προσαρμόζει αυτόματα την ταχύτητα του οχήματος σύμφωνα με το όριο, διατηρώντας το στη λωρίδα κυκλοφορίας.

Σημειώστε ότι στη γκάμα του ανανεωμένου Hyundai i30 υπάρχουν σταθερά εκδόσεις με ήπια υβριδικό σύστημα κίνησης, 48V Hybrid με ένα μικρό ηλεκτροκινητήρα που υποστηρίζει τον κινητήρα εσωτερικής καύσης προσθέτοντας ηλεκτρική ισχύ σε διάφορα στάδια της κίνησης του αυτοκινήτου, όπως η εκκίνηση και η επιτάχυνση, βελτιώνοντας τις επιδόσεις και μειώνοντας την κατανάλωση καυσίμου.

Η παραγωγή του νέου Hyundai i30 θα ξεκινήσει μέχρι τα τέλη του μήνα στην παραγωγική μονάδα της Hyundai στην πόλη Nošovice της Δημοκρατίας της Τσεχίας και αναμένεται στην Ελλάδα τους αμέσως επόμενους μήνες.

Nikos Loupakis

Μηχανολόγος Μηχανικός - Δημοσιογράφος

Add comment

Kατηγορίες

Ημερολόγιο

Μάιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031