Sto Timoni

Το νέο Hyundai i20 ομόρφυνε, έγινε πιο πλούσιο και κοστίζει 18.390 ευρώ

Η ελληνική αγορά υποδέχεται το νέο Hyundai i20, που ανανεώθηκε, έγινε πιο ελκυστικό και εξοπλίστηκε με ακόμα περισσότερα συστήματα υψηλής τεχνολογίας για να είναι ικανό να προσφέρει υψηλότερη άνεση και μεγαλύτερη ασφάλεια.

Οι εξωτερικές αλλαγές εντοπίζονται στο νέο Hyundai i20 σχετικά εύκολα από τον προσεκτικό παρατηρητή στον εμπρός προφυλακτήρα και τη μάσκα, αλλά και στο πίσω μέρος που διαθέτει ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα και φώτα καθώς, καθώς και στις νέας σχεδίασης ζάντες 16 και 17 ιντσών. Όπως δε μας πληροφορεί η Hyundai, το νέο – για την ακρίβεια ανανεωμένο – μοντέλο «διατηρεί το σπορ χαρακτήρα του χάρη στη χαμηλή οροφή και το μεγάλο του μεταξόνιο, έχοντας ταυτόχρονα βελτιώσει την αεροδυναμική του μειώνοντας την αντίσταση του αέρα, γεγονός που επηρεάζει θετικά τα δυναμικά χαρακτηριστικά και αυξάνει την οικονομία καυσίμου».

Όλα αυτά κρύβουν ένα γνώριμο, ευρύχωρο με τα μέτρα της κατηγορίας εσωτερικό που συνοδεύετεαι από έναν υπολογίσιμο χώρο αποσκευών 352 λίτρων (1.165 λίτρα με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα).

Νέο Hyundai i20:  τεχνολογικά αναβαθμισμένο

Στο εσωτερικό οι αλλαγές είναι μικρότερες, ωστόσο εδώ ο κατασκευαστής υπόσχεται ότι οδηγός και επιβάτες απολαμβάνουν κορυφαία στην κατηγορία συνδεσιμότητα με μια σειρά από υψηλής τεχνολογίας συστήματα, όπως ο ψηφιακός πίνακας οργάνων 10,25 ιντσών, USB τύπου-A και USB τύπου-C, δεύτερης γενιάς eCall βασισμένο στο δίκτυο 4G και Over-the-Air (OTA) χάρτες πλοήγησης. Ενώ τα Apple CarPlay και Android Auto επιτρέπουν στους πελάτες να κάνουν mirroring των iPhone και Android smartphones τους στην οθόνη. Διατίθεται επίσης ασύρματη φόρτιση smartphone. Το νέο Hyundai i20 προσφέρει επίσης την τελευταία εκδοχή της τηλεματικής Bluelink που έρχεται με δωρεάν τριετή συνδρομή Bluelink και δωρεάν τριετή συνδρομή OTA (Over The Air).

Προηγμένα συστήματα ασφαλείας

Πέραν αυτόν, όπως διαβάζουμε στη σχετική ενημέρωση της εταιρίας, το νέο Hyundai i20 διαθέτει ακόμα περισσότερα συστήματα ασφαλείας “Hyundai Smart Sense” στο βασικό του εξοπλισμό:

  • Το σύστημα Forward Collision-Avoidance Assist (FCA) με λειτουργίες “City”, “Interurban” και “Pedestrian” προκειμένου να βοηθήσει στον εντοπισμό και την αποφυγή πιθανών ατυχημάτων
  • Το σύστημα υποβοήθησης παρακολούθησης λωρίδας (LFA) διασφαλίζει ότι το αυτοκίνητο παραμένει στην τρέχουσα λωρίδα κυκλοφορίας

Επίσης, προαιρετικά διατίθενται συστήματα ασφαλείας, όπως :

  • Το Rear Cross-traffic Collision Assist (RCCA), το οποίο ενεργοποιεί τα φρένα κατά την οπισθοπορεία από χώρο στάθμευσης, εάν εντοπιστεί κίνδυνος σύγκρουσης με άλλα αυτοκίνητα πίσω και στο πλάι.
  • Το σύστημα υποβοήθησης αποφυγής σύγκρουσης σε τυφλό σημείο (BCA) χρησιμοποιεί οπτικές ειδοποιήσεις που εμφανίζονται στους εξωτερικούς καθρέφτες εάν εντοπιστεί άλλο όχημα. Όταν είναι απαραίτητο, το BCA ενεργοποιείται για να αποφευχθεί μια σύγκρουση ή προκειμένου να περιοριστούν οι συνέπειες μιας σύγκρουσης
  • Το έξυπνο Cruise Control (NSCC) χρησιμοποιεί το σύστημα πλοήγησης του αυτοκινήτου για να προβλέπει τις στροφές ή τις ευθείες στους αυτοκινητόδρομους και να προσαρμόζει την ταχύτητα για ασφαλέστερη οδήγηση

Ποικιλία επιλογών

Το νέο i20 προσφέρει δύο επιλογές κινητήρων και δύο επιλογές κιβωτίων ταχυτήτων:

Στην κορυφή της γκάμας, διατίθεται ένας κινητήρας 1.0 T-GDi με 100hp. Αυτός μπορεί να συνδυαστεί με ένα 48V υβριδικό σύστημα που έχει σχεδιαστεί για μέγιστη οικονομία και απόδοση, συμβάλλοντας σε μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 3 έως 4%.

Το νέο i20 διατίθεται με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων (7DCT) ή με ένα έξυπνο χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων (iMT). Σημειώστε ότι σηκώνοντας το πόδι από το γκάζι, το iMT μπορεί να αποσυνδέσει τον κινητήρα από το κιβώτιο, εξοικονομώντας αποτελεσματικά καύσιμα καθώς επιτρέπει στο αυτοκίνητο να ρολάρει ελεύθερα.

Το νέο Hyundai i20 διατίθεται και με τετρακύλινδρο κινητήρα MPi 1,2 λίτρων ισχύος 84hp που συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων πέντε σχέσεων.

Δείτε εδώ τον αναλυτικό τιμοκατάλογο του νέου Hyundai i20

Δείτε εδώ τον Εξοπλισμο και τα Τεχνικά Χαρακτηριστικά του νέου Hyundai i20

 

Nikos Loupakis

Μηχανολόγος Μηχανικός - Δημοσιογράφος

Add comment

Kατηγορίες

Ημερολόγιο

Μάιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031