Sto Timoni

Αυτή θα είναι η πιο οικογενειακή Mercedes

Mercedes-Benz T-Class: To Citan επιστρέφει δριμύτερο, κατά πως φαίνεται, και μάλιστα με νέο όνομα, εναρμονισμένο με την ονοματολογία των μοντέλων της Mercedes. Μιλάμε για ένα σχετικά μικρών διαστάσεων και ευέλικτο van για οικογένειες, λάτρεις της περιπέτειας αλλά και γενικότερα για μεταφορά επιβατών – από το οποίο προς το παρόν βλέπουμε μόνο ένα «καλλιτεχνικό» προφίλ που μας αφήνει να φανταστούμε τα υπόλοιπα.

Στην ανακοίνωσή της η Mercedes αναφέρει ότι βασισμένη στο πλαίσιο του μικρού της van, θα δημιουργήσει «ένα νέο μοντέλο ειδικά σχεδιασμένο για την κάλυψη των αναγκών μιας οικογένειας, όσων λατρεύουν τις αποδράσεις και αυτών που θέλουν να προσφέρουν αναβαθμισμένες υπηρεσίες μετακίνησης.» Μετά, λοιπόν, τον μεσαίου μεγέθους ανθρωπομεταφορέα που ακούει στο όνομα V-Class, η Mercedes-Benz Vans θα έχει έτοιμο ένα νέο, μικρών διαστάσεων, όχημα ιδιωτικής χρήσης, το 2ο εξάμηνο του 2022, με την ονομασία, όπως ήδη είπαμε, “T-Class”.

Η νέα Mercedes-Benz T-Class υπόσχεται να προσφέρει άφθονους χώρους και θα ταιριάζει σε πολλαπλές χρήσεις, χωρίς συμβιβασμούς σε θέματα άνεσης. Οι συρόμενες πλαϊνές πόρτες στην αριστερή και δεξιά πλευρά του οχήματος για παράδειγμα, θα προσφέρουν εύκολη και άνετη επιβίβαση στο εσωτερικό. Πρόκειται για ένα μοντέλο που έρχεται να καλύψει τις μεταφορικές ανάγκες των οικογενειών, των ανθρώπων που λατρεύουν τις αποδράσεις και των επιχειρήσεων που ειδικεύονται στη μεταφορά επιβατών υψηλών απαιτήσεων, σε μια ελκυστική σχέση τιμής – ποιότητας. Ενώ «το γράμμα “T” θα αντιπροσωπεύει την ευρυχωρία και θα αποτελεί το σήμα κατατεθέν για τα compact επιβατικά vans με το αστέρι στο καπώ.»

Σημειώστε ότι η ολική επαναφορά του Citan, που εκπροσωπεί τη Mercedes-Benz στην κατηγορία των μικρών vans από το 2012, θα παράγονται σε συνεργασία με τη Renault-Nissan-Mitsubishi. Ενώ διευκρινίζεται ότι στο εξής η T-Class θα είναι η επιβατική έκδοση του μοντέλου που θα υπάρχει παράλληλη με την επαγγελματική που θα εξακολουθήσει να ονομάζεται Citan. Πρόκειται, λοιπόν, να δημιουργηθούν δύο νέα μοντέλα βασισμένα στο ήδη υπάρχον μικρών διαστάσεων πλαίσιο, ενώ -αναπόφευκτα- θα διατίθεται και αμιγώς ηλεκτρική έκδοση των δύο αυτών μοντέλων.

 

Nikos Loupakis

Μηχανολόγος Μηχανικός - Δημοσιογράφος

Add comment

Kατηγορίες

Ημερολόγιο

Μάρτιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031