Sto Timoni

Νέο Kia Ceed: φρέσκο design, αναβαθμισμένοι κινητήρες, νέες τεχνολογίες

Η ώρα της ανανέωσης ήρθε και για την τρίτη γενιά του Kia Ceed, που σχεδιάστηκε, συναρμολογείται, κατασκευάζεται και πωλείται στην Ευρώπη. Το νέο Ceed θα φέρει το νέο λογότυπο της Kia, αλλά όχι μόνον αυτό, αφού θα προσφέρεται σε μια ολοκληρωμένη γκάμα με εξηλεκτρισμένο σύστημα κίνησης και νέες υπηρεσίες συνδεσιμότητας , συμπεριλαμβανομένων των ενημερώσεων over-the-air. Το νέο Kia Ceed θα αρχίσει να διατίθεται στην Ευρώπη στα τέλη της χρονιάς.

Το Kia  Ceed με τις καλύτερες πωλήσεις της Kia έχει δεχθεί τολμηρές και σύγχρονες βελτιώσεις για το 2021, συμπεριλαμβανομένων δυναμικών και σπόρ  σχεδιαστικών τόνων. Το πεντάθυρο hatchback το οποίο θα κυκλοφορήσοει στις αρχές του τελευταίου τριμήνου θα περιλαμβάνει ένα πλήρως επανασχεδιασμένο μπροστινό, σπορ αναβαθμίσεις στο πίσω μέρος, ανανεωμένα κράματα και  χρώματα αμαξώματος και εσωτερικού καθώς και   νέους κινητήρες και κιβώτια.

Το Kia Ceed ήταν το πρώτο αυτοκίνητο της Kia που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε στην Ευρώπη ειδικά για να προσελκύσει τις ευρωπαϊκές προτιμήσεις. Συνεισφέροντας τώρα στο 28% του ευρωπαϊκού μεριδίου αγοράς της Kia, το Ceed παραμένει ισχυρός ανταγωνιστής σε όλες τις κατηγορίες της Ευρώπης και στέκεται με σιγουριά μαζί με πολλές μάρκες με τις καλύτερες πωλήσεις που κυριαρχούν σε αυτή την κατηγορία εδώ και δεκαετίες.

Τολμηρή και σύγχρονη σχεδίαση

Βασισμένο στη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της Kia το νέο Ceed διακρίνεται από ένα πλήρως επανασχεδιασμένο μπροστινό μέρος που διαθέτει το νέο λογότυπο της Kia, ένα απλοποιημένο γραφικό του ονόματος της εταιρείας που αντικατοπτρίζει το motto «movement that inspires».

Στο πίσω μέρος, για να τονιστεί η απλότητα του νέου σήματος  της Kia, η επιφάνεια μεταξύ των συνδυαστικών λαμπτήρων LED έχει εξομαλυνθεί για να φιλοξενήσει το κομψό καινούργιο σήμα.

Νέοι  full LED προβολείς έχουν εισαχθεί στο νέο Ceed με φώτα πορείας κατά τη διάρκεια της ημέρας για πρόσθετη παρουσία και ασφάλεια στο δρόμο. Τρεις μονάδες σε σχήμα βέλους περιβάλλουν ένα ενσωματωμένο φως ομίχλης LED και μονάδες υψηλής / χαμηλής δέσμης. Αυτά τα φώτα πορείας κατά τη διάρκεια της ημέρας (DLR) λειτουργούν επίσης ως φλάς του Ceed. Η πεντάθυρη έκδοση GT-Line  αποκτά νέους σχεδιασμένους συνδυασμούς λαμπτήρων LED που αποτελούνται από 48 κυψελωτές μονάδες που περιβάλλονται από ένα κόκκινο πλαίσιο. Οι πολυλειτουργικές μονάδες τοποθετούνται σε πέντε σειρές, καλυμμένες με βαμμένο γυαλί. Οι λυχνίες LED σε ορισμένες σειρές ανάβουν διαδοχικά όταν ο οδηγός χρησιμοποιεί τα φλάς για να υποδείξει μια επερχόμενη στροφή.

Μοντέρνο, premium και υπερσύγχρονο εσωτερικό

Στο εσωτερικό του αναβαθμισμένου Kia Ceed, ο οδηγός καλωσορίζεται άμεσα από την κομψή εσωτερική διακόσμηση, τα εκλεπτυσμένα χαλαρωτικά χρώματα, τα υλικά αφής και μια διάταξη σχεδιασμένη για να διευκολύνει όλους τους επιβάτες. Η πανοραμική ηλιοροφή παρέχει σύνδεση με τη φύση και δημιουργεί το χώρο που απαιτείται για να αισθάνεστε εμπνευσμένοι. Τα καθίσματα διατίθενται σε εννέα χρώματα, τέσσερα από τα οποία είναι νέα ενώ στις επιλογές περιλαμβάνονται τα δερμάτινα καθίσματα από μαύρο σουέτ  με ραφές σε αντίθεση με γκρι στο GT line και κόκκινη υπογραφή  GT.

Το εσωτερικό του ανανεωμένου Kia Ceed συνδυάζει ένα μοντέρνο στιλ με εμφάνιση και αίσθηση με εξαιρετική λειτουργικότητα και υπερσύγχρονη τεχνολογία. Μια μεγάλη ψηφιακή οθόνη  12,3 ιντσών συνδυάζεται με μια άλλη οθόνη 10,25 ιντσών για περαιτέρω βελτίωση της αλληλεπίδρασης του οδηγού με το όχημα. Κάθε σημείο του εσωτερικού διάκοσμου έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τη χρηστικότητα, όπως ο ηλεκτρονικός διακόπτης χειρόφρενου και άλλα χαρακτηριστικά που βασίζονται στην αρχή «εύκολο στη χρήση, εύκολο στην προβολή» που αποτελεί τη βάση του σχεδιασμού μέσα στην καμπίνα.

Συνδεσιμότητα που εμπνέει

Το νέο Kia Ceed διαθέτει ένα νέο λογισμικό που επιτρέπει στους χρήστες να συνδέονται εξ αποστάσεως με το αυτοκίνητό τους μέσω της εφαρμογής smartphone Kia Connect και να χρησιμοποιούν διάφορες ενσωματωμένες λειτουργίες για τη βελτίωση της αλληλεπίδρασης και της επικοινωνίας με το αυτοκίνητο. Οι νέες δυνατότητες συνδεσιμότητας περιλαμβάνουν βελτιωμένη λειτουργικότητα για αναζήτηση Bluetooth μέσω αναγνώρισης φωνής, σύνδεση ημερολογίου, πλοήγηση και ειδική λειτουργία για παρακολούθηση της θέσης του οχήματος.

Μια νέα δυνατότητα «Μεταφορά προφίλ χρήστη» επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν αντίγραφα ασφαλείας των προτιμήσεών τους στο Kia Connect μέσω του cloud και να μεταφέρουν ρυθμίσεις από το ένα όχημα στο άλλο. Αυτό έχει σχεδιαστεί για πελάτες που αλλάζουν συχνά αυτοκίνητα τα οποία είναι εξοπλισμένα με Kia Connect, όπως οδηγοί στόλου που χρησιμοποιούν εταιρικά αυτοκίνητα  ή οικογένειες με περισσότερα από ένα οχήματα.

Οι επιβαίνοντες μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Android Auto και το Apple CarPlay συνδέοντας ασύρματα το smartphone τους στην οθόνη ήχου οκτώ ιντσών για να προβάλουν την οθόνη του τηλεφώνου τους για βελτιωμένη εμπειρία και απόλαυση. Για να διατηρηθεί η συνδεσιμότητα εν κινήσει, οι πίσω επιβάτες διαθέτουν μια θύρα φόρτισης USB στην κεντρική κονσόλα.

Τα πιο σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού – ADAS

Η ανανεωμένη γκάμα Ceed προσφέρει κορυφαία επίπεδα ασφάλειας, ευκολίας οδήγησης και τεχνολογιών στάθμευσης χάρη στην ενισχυμένη σουίτα προηγμένων συστημάτων υποστήριξης οδηγού (ADAS) που συμβάλλουν στη μείωση πολλών από τους εγγενείς κινδύνους και το άγχος της οδήγησης, προστατεύοντας τους επιβάτες και άλλους χρήστες του δρόμου σε κάθε ταξίδι.

Τα χαρακτηριστικά ασφαλείας έχουν βελτιωθεί, όπως η  προειδοποίηση τυφλού σημείου, η οποία αντικαθίσταται από μια ενεργή τεχνολογία αποφυγής κινδύνου. Κατά τη λειτουργία του φλάς για αλλαγή λωρίδων, εάν υπάρχει κίνδυνος σύγκρουσης με ένα πίσω όχημα, το νέο Blind-spot Collision-Hindance Assist (BCA)  παρέχει μια προειδοποίηση. Μετά την προειδοποίηση, εάν αυξηθεί ο κίνδυνος σύγκρουσης, το BCA ελέγχει ενεργά το όχημα για να αποφύγει τη σύγκρουση.

Το Driver Attention Warning (DAW +) έχει αναβαθμιστεί ώστε να περιλαμβάνει κορυφαία τεχνολογία προειδοποίησης αναχώρησης οχήματος, η οποία παρέχει μια οπτική ειδοποίηση στην οθόνη για να ενημερώνει τον οδηγό ότι το μπροστινό όχημα  ξεκινάει, όπως στα φανάρια ή σε  κίνηση.

Άλλες τεχνολογίες  του ADAS που εξακολουθούν να είναι διαθέσιμες στο νέο Ceed  περιλαμβάνουν:   αποφυγή εμπρόσθιας σύγκρουσης  (FCA), η οποία ανιχνεύει όχι μόνο αυτοκίνητα και πεζούς αλλά και ποδηλάτες. Lane Keep Assist: Υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας, Intelligent Speed Limit Warning:   Έξυπνη προειδοποίηση ορίου ταχύτητας Manual Speed Limit Assist: Χειροκίνητη υποβοήθηση ορίου ταχύτητας και High Beam Assist : υποβοήθηση χρήσης προβολέων.

Η προειδοποίηση για την πίσω διασταύρωση έχει επίσης αναβαθμιστεί σε υποστηρικτική τεχνολογία. Η οπίσθια υποβοήθηση αποφυγής σύγκρουσης (RCCA) θα ενεργοποιηθεί όταν το σύστημα ανιχνεύσει ότι υπάρχει κίνδυνος με ένα επερχόμενο όχημα προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά και να προειδοποιήσει. Μετά την προειδοποίηση, εάν συνεχιστεί ο κίνδυνος, το RCCA βοηθά αυτόματα στο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης για να αποτρέψει τον κίνδυνο.

Προηγμένοι κινητήρες

Οι νέοι κινητήρες συνδυάζουν την απόδοση με τη βελτίωση και την αποτελεσματικότητα

Η γκάμα του νέου Kia Ceed προσφέρει στους αγοραστές μια ολοκληρωμένη επιλογή κινητήρων βενζίνης  1,5 λίτρων και ντίζελ 1,6 λίτρων που επωφελούνται όλοι από την τεχνολογία Smartstream της Kia καθώς και υβριδικών κινητήρων (MHEV), με ιπποδύναμη που κυμαίνεται από 100PS έως 136PS.

Η τεχνολογία κινητήρα Smartstream ενσωματώνει την τεχνολογία κινητήρα συνεχούς μεταβαλλόμενης βύθισης  βαλβίδων της Kia (CVVD) για βελτιστοποίηση της απόδοσης καυσίμου.

Ο νέος κινητήρας T-GDi 1,5 λίτρων παράγεται στο εργοστάσιο της Kia στη Σλοβακία. Αυτός ο νέος κινητήρας Smartstream, ο οποίος αντικαθιστά τον προηγούμενο 1,4 λίτρων T-GDi, συνδυάζεται είτε με 7-τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (7DCT) είτε με 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο (6MT) και παρέχει ιπποδύναμη 160PS ενώ προσφέρει μειωμένες εκπομπές ρύπων. Ο νέος κινητήρας 1.5T διατίθεται επίσης ως MHEV, ενώ ο diesel 1.6 με 136PS, διατίθεται μόνο ως 48V υβριδικός που μπορεί να συνδυαστεί είτε με το έξυπνο χειροκίνητο κιβώτιο (iMT) είτε με 7DCT κιβώτιο.

Οι τελευταίες αναβαθμίσεις στο Ceed εισάγουν επίσης την τεχνολογία MHEV και DCT στον βενζινοκινητήρα 1.0 turbo για πρώτη φορά, παρέχοντας έτσι στους πελάτες τη δυνατότητα περαιτέρω μείωσης των εκπομπών ρύπων του κινητήρα.

Το σύστημα iMT «clutch-by-wire» συμβάλλει στη βελτιωμένη απόδοση καυσίμου του συστήματος MHEV και στη μείωση των εκπομπών CO2, διατηρώντας παράλληλα την αίσθηση  του οδηγού ενός συμβατικού χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων.

Το νέο Ceed θα παράγεται στο ευρωπαϊκό εργοστάσιο παραγωγής της Kia στη Zilina της Σλοβακίας και θα διατίθεται σε όλη την Ευρώπη το τελευταίο τρίμηνο του 2021.

Πηγή: KIA Hellas S.A.

Nikos Loupakis

Μηχανολόγος Μηχανικός - Δημοσιογράφος

Add comment

Kατηγορίες

Ημερολόγιο

Αύγουστος 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031