Sto Timoni

Νέο Dacia Sandero: street, cross, βενζίνη, υγραέριο και value for money

Με ένα εντελώς νέο μοντέλο για το Sandero, που είναι διαθέσιμο και σε έκδοση δρόμου “streetway”, και στην ελαφρώς «χωμάτινη» εκδοχή “stepway” επανέρχεται δριμύτερη η Dacia. Η αισθητική αναβάθμιση αναμφισβήτητη, το υψηλό value for money, παραδοσιακή αξία που διατηρείται και υποστηρίζεται από την τεχνολογία της Renault. Το εντελώς νέο Dacia Sandero είναι ένα αυτοκίνητο για όλους και για όλες τις χρήσεις.

Μπορεί να μας στεναχώρησε λίγο η απουσία από τη γκάμα του νέου Dacia Sandero του εξαιρετικού 1.5 diesel, ωστόσο από τη μια το πολύ όμορφο παρουσιαστικό, από την άλλη η επιλογή του – εργοστασιακού – συστήματος υγραερίου, σε συνδυασμό με τον τιμοκατάλογο να ξεκινά λίγο κάτω από τα 12.000 ευρώ μας κάνουν να ξεχάσουμε την όποια “πίκρα” μας και να επικεντρωθούμε στην ουσία: το εντελώς νέο μοντέλο, χτισμένο στην πλατφόρμα CMF του Groupe Renault έχοντας εμφανώς αναβαθμιστεί στον τομέα της ποιότητας κατασκευής, της τεχνολογίας και των προηγμένων συστημάτων ασφαλείας χαρακτηρίζεται και πάλι από ένα πολύ υψηλό value for money.

Το νέο Dacia Sandero λειτουργεί, τρόπον τινά, με τον τρόπο που λειτουργούσαν τα Lada του παλιού καλού καιρού που ήταν «Πραγματικά Αυτοκίνητα» ή τα παλαιότερα Skoda που προσέφεραν “More car for your money”. Με τις διαστάσεις του να το τοποθετούν στο άνω άκρο της κατηγορίας των σουπερμίνι, συνοδεύεται από έναν τιμοκατάλογο που απέχει (προς τα κάτω εννοείται) κατά τουλάχιστον μερικές εκατοντάδες ευρώ (χιλιάδες σε κάποιες περιπτώσεις) από τους τυπικούς εκπροσώπους την «καθιερωμένων» εταιριών.

Από την άλλη προσφέρει χώρους που αναπόφευκτα βρίσκονται στην κορυφή της κατηγορίας και συνοδεύονται από «σύγχρονο» εξοπλισμό με ενεργό φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης (Emergency Brake Assist), ειδοποίηση Τυφλού Σημείου (Blind Spot Warning), υποβοήθηση στάθμευσης (το σύστημα περιλαμβάνει τέσσερεις αισθητήρες ραντάρ εμπρός και πίσω, κάμερα οπισθοπορείας) και υποβοήθηση εκκίνησης σε ανηφόρα (Hill start assist).

Το οικονομικό crossover: Stepway & LPG

«Κερασάκι στην τούρτα» η έκδοση διπλού καυσίμου, βενζίνης υγραερίου, που υλοποιείται στο εργοστάσιο, απαλλάσσοντας τον ιδιοκτήτη από οποιεσδήποτε σκοτούρες σχετικά με την ποιότητα των εργασιών (όχι ότι δεν γίνονται αξιόπιστε μετατροπές στην Ελλάδα, αλλά ένα σύστημα ρυθμισμένο από το εργοστάσιο αποτελεί – όπως και να το κάνουμε – εγγύηση). Ενώ αν κρίνουμε και από το κινείται το αντίστοιχο Renault Captur με LPG, το συγκεκριμένο Sandero θα πρέπει να είναι πολύ «σβέλτο».

Και, όπως λέμε στα ελληνικά “last but not least” το εντελώς νέο Dacia Sandero διατίθεται και σε Crossover έκδοση, το γνωστό σας από το προηγούμενο μοντέλο “Stepway”, με αυξημένη στα 201 mm την απόστασή από το έδαφος. Είναι δηλαδή το Dacia Sandero Stepway τόσο ψηλό όσο ένα τυπικό SUV. Και αυτό το στοιχείο προσδίδει ένα άλλο value for money στη συγκεκριμένη έκδοση του μοντέλου. Από την άλλη μεριά, το “απλό” Sandero φέρει πλέον το προσωνύμιο Streetway.

Δείτε εδώ τις διαστάσεις και τα χαρακτηριστικά του Νέου Dacia Sandero Streetway

Δείτε εδώ τις διαστάσεις και τα χαρακτηριστικά του Νέου Dacia-Sandero Stepway

Παραθέτουμε στη συνέχεια αποσπάσματα από το επίσημο δελτίο τύπου:

Τα Νέα Sandero Streetway & Stepway ενσαρκώνουν όλα το DNA της Dacia. Το Sandero έχει αναδειχθεί ως ένα εμβληματικό best-seller, καθώς, από το 2017, αποτελεί το μοντέλο με τις υψηλότερες πωλήσεις λιανικής στην Ευρώπη, αλλά και το πιο δημοφιλές μοντέλο της Dacia με σχεδόν 2,1 εκατομμύρια πωλήσεις. Το νούμερο αυτό αντιστοιχεί στο 32% των συνολικών πωλήσεων Dacia από το 2004. Το Sandero Stepway, η πιο «περιπετειώδης» έκδοση, αντιπροσωπεύει το 65% των πωλήσεων όλων των εκδόσεων του Sandero, έχοντας πουλήσει πάνω από 1,3 εκ. μονάδες.

Τα Νέα Sandero Streetway & Stepway βασίζονται σε νέα πλατφόρμα, προσφέρουν περισσότερες δυνατότητες, έχουν αυξημένη ενεργητική και παθητική ασφάλεια, εξοπλίζονται με νέους κινητήρες βενζίνης και διπλού καυσίμου (βενζίνης – υγραερίου) αλλά και με νέο, αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων CVT, όπως και με ένα ολοκαίνουριο, χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων.

DaciaSandero Streetway: «Απλά ό,τι χρειάζεσαι»

Το Νέο Sandero Streetway δείχνει το δρόμο στην πόλη, αφού έχει έρθει για να ικανοποιεί όλες τις ανάγκες για αστικές μετακινήσεις με τον πλέον εύκολο, γρήγορο, ευέλικτο και οικονομικό τρόπο. Παρά το ότι η απόσταση από το έδαφος παραμένει ίδια με του προηγούμενου μοντέλου (στα 133 χλστ. με φορτίο), το All-new Sandero μοιάζει να «κάθεται» χαμηλότερα, κυρίως εξαιτίας των πιο φαρδιών μετατροχίων, αλλά και των πληθωρικών τροχών.

Οι εμπρός LED προβολείς προσφέρονται στο βασικό εξοπλισμό όλων των εκδόσεων και βελτιώνουν αισθητά την ορατότητα τη νύχτα (κατά 37% την εμβέλεια της δέσμης και κατά 9% το εύρος της).

Dacia Sandero Stepway: «Το προσιτό Crossover»

Χάρη στην αυξημένη απόστασή του από το έδαφος, το Νέο Sandero Stepway αποτελεί το λειτουργικό compact crossover της γκάμας Dacia. Η εντυπωσιακή εσωτερική και εξωτερική σχεδίασή του αποτελεί την καλύτερη απόδειξη του περιπετειώδους χαρακτήρα του Η εικόνα και το DNA του Νέου Sandero Stepway τονίζονται από την αυξημένη διαφοροποίησή του σε σχέση με το Νέο Sandero Streetway.

CROSSOVER ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Το Νέο Sandero Stepway διαθέτει τις σχεδιαστικές λεπτομέρειες ενός crossover, όπως η αυξημένη απόσταση από το έδαφος 20,1 (4,1 εκ. παραπάνω από του Νέου Sandero Streetway) που είναι και ανάμεσα στις μεγαλύτερες τιμές της κατηγορίας των B-crossover – οι ράγες οροφής με το λογότυπο του μοντέλου, τα φαρδύτερα φρύδια στα φτερά και οι ειδικές ενισχύσεις στα μαρσπιέ των θυρών.

Οι ράγες οροφής του Νέου Sandero Stepway μπορεί να δείχνουν απλές και κομψές στην εμφάνιση, αλλά είναι και ιδιαίτερα πρακτικές, καθώς έχουν τη δυνατότητα «μεταμόρφωσης». Με τη βοήθεια ενός κλειδιού που βρίσκεται στο ντουλαπάκι του συνοδηγού, μπορούν να αποσυναρμολογηθούν σε δευτερόλεπτα και να μετατραπούν σε σχάρα οροφής με ικανότητα μεταφοράς αποσκευών βάρους έως και 80 κιλών, όπως οι κανονικές μπάρες μεταφοράς.

ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ

Το εσωτερικό αναβαθμίστηκε σημαντικά σε όλα τα επίπεδα. Το ολοκαίνουριο ταμπλό είναι ακόμα πιο εργονομικό, κατασκευασμένο από αναβαθμισμένα υλικά, προσδίδοντας μια πιο σύγχρονη και ποιοτική συνολική εικόνα στο εσωτερικό, η οποία ενισχύεται από τα νέα υλικά που χρησιμοποιούνται στις πόρτες και στις ταπετσαρίες. Τα Νέα Sandero Streetway & Stepway προσφέρουν κορυφαίο επίπεδο ευρυχωρίας στην καλύτερη τιμή της αγοράς.

Τα Νέα Sandero Streetway & Stepway της Dacia διαθέτουν τρείς θέσεις στο πίσω κάθισμα που μπορούν να φιλοξενήσουν τρεις ενήλικες, ενώ το πίσω κάθισμα διαθέτει δυνατότητα ασύμμετρης αναδίπλωσης την πλάτης (1/3 – 2/3). Ο χώρος αποσκευών μπορεί να εξυπηρετήσει κάθε οικογενειακή ανάγκη, με κορυφαία χωρητικότητα 410 λίτρων.

Οι διάφοροι αποθηκευτικοί χώροι φθάνουν τα 21 λίτρα, με χώρο αποθήκευσης κάτω από το κεντρικό υποβραχιόνιο 1,4λ. (προαιρετικά), στις μπροστινές και πίσω πόρτες και στις πλάτες των μπροστινών καθισμάτων.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ: ΤΡΕΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΟΛΩΝ

Τα Νέα Sandero Streetway & Stepway προσφέρονται με τρείς επιλογές πολυμέσων: Media Control, Media Display και Media Nav.

Media Control: το smartphone μπορεί να τοποθετηθεί σε μια έξυπνη αφαιρούμενη βάση για smartphone στο κέντρο του ταμπλό και να γίνει ένα ολοκληρωμένο σύστημα πολυμέσων μέσω της νέας δωρεάν εφαρμογής Dacia Media Control, συνδεόμενο μέσω Bluetooth ή θύρας USB.

 

Media Display: η κονσόλα διαθέτει μια μεγάλη οθόνη αφής 8 ιντσών που βρίσκεται στο πάνω μέρος της. Ο σχεδιασμός είναι κομψός και η σύνδεση μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω Bluetooth και την αξιοποίηση των λογισμικών Android Auto και Apple CarPlay για smartphone. Παράλληλα, μέσω μιας νέας εντολής στο interface του συστήματος, παρέχεται πρόσβαση σε συγκεκριμένες ρυθμίσεις των συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης.

Media Nav: το σύστημα πολυμέσων παρέχει ενσωματωμένη λειτουργία δορυφορικής πλοήγησης και ασύρματη σύνδεση μέσω των λογισμικών Apple CarPlay και Android Auto. Το ηχοσύστημα συνδυάζεται με έξι ηχεία.

ΓΚΑΜΑ ΒΕΝΖΙΝΟΚΙΝΗΤΗΡΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ EURO 6D-FULL

Οι νέοι κινητήρες των Νέων Sandero Streetway & Stepway πληρούν τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές ρύπων, Euro 6D-Full, που ισχύουν από 1 Ιανουαρίου του 2021.

  • 1.0 SCe 65 (μόνο στο Νέο Sandero Streetway): ατμοσφαιρικός, 3κύλινδρος, 1 λίτρου, που συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων.
  • 1.0 TCe 90: turbo, 3κύλινδρος, 1 λίτρου, που συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων ή με αυτόματο κιβώτιο CVT.
  • 1.0 TCe 100 LPG: turbo, 3κύλινδρος, 1 λίτρου, διπλού καυσίμου (βενζίνης- υγραερίου), που συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων

ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΚΙΒΩΤΙΟ CVT

Με το νέο αυτόματο κιβώτιο CVT (Continuously Variable Transmission), οι αλλαγές των ταχυτήτων γίνονται σχεδόν ανεπαίσθητα, χαρίζοντας μια ομαλή αίσθηση, χάρη στη συνεχή επιτάχυνση. Σε συνδυασμό με τον κινητήρα 1.0 TCe 90, επιτυγχάνεται χαμηλότερη κατανάλωση και χαμηλότερες εκπομπές του CO2 (έως – 11%).

ΤΙΜΕΣ ΚΑΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
Νέο Sandero Streetway
Streetway 1.0 SCe 65hp LIFE 11.980 €
Streetway 1.0 TCe 90hp LIFE 13.420 €
Streetway 1.0 TCe 90hp STYLE 13.880 €
Streetway 1.0 TCe 90hp STYLE CVT 15.580 €
Streetway 1.0 TCe 100hp LIFE LPG 13.820 €
Streetway 1.0 TCe 100hp STYLE LPG 14.280 €
Νέο Sandero Stepway
Stepway 1.0 TCe 90hp LIFE 14.380 €
Stepway 1.0 TCe 90hp STYLE 15.480 €
Stepway 1.0 TCe 90hp STYLE CVT 17.280 €
Stepway 1.0 TCe 100hp LIFE LPG 14.780 €
Stepway 1.0 TCe 100hp STYLE LPG 15.880 €

 

Τα Νέα Sandero Streetway & Stepway καλύπτονται από εργοστασιακή εγγύηση 5 ετών, καθώς και δωρεάν οδική βοήθεια 3 ετών.

Δείτε εδώ τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου DACIA SANDERO

Nikos Loupakis

Μηχανολόγος Μηχανικός - Δημοσιογράφος

Add comment

Kατηγορίες

Ημερολόγιο

Σεπτέμβριος 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930