Sto Timoni

Νέα Renault Kangoo & Express: και επαγγελματικά, και πολυμορφικά, και ηλεκτρικά*

Η λέξη «πρακτικό» περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο τη διαχρονική – και διπλού χαρακτήρα – παρουσία της Renault στο χώρο των βαν. Εν έτει 2020 το Renault Kangoo – και μαζί του το επαγγελματικό Kangoo Van– επανέρχεται δριμύτερο με ένα νέο μοντέλο, με φρέσκο design και αναβαθμισμένο εξοπλισμό, το οποίο θα προσφέρεται και σε ηλεκτρικές εκδόσεις. Δίπλα τους η Renault προτείνει την απόλυτη value for money επιλογή των Express και Express Van.

*σε ηλεκτρικές εκδόσεις θα προσφέρονται τα Renault Kangoo και Renault Kangoo Van

Την εποχή που τα πολυμορφικά ήταν της μόδας, αυτοκίνητα σαν το Renault Kangoo αποτελούσαν την προσιτή εναλλακτική λύση για όποιον ζητούσε ένα αυτοκίνητο που μπορούσε να καλύψει – χάρη στους χώρους και την πρακτικότητά του – τις ανάγκες μιας σύγχρονης οικογένειας. Αυτό το χαρακτηριστικό, το γαλλικό αυτοκίνητο το διατήρησε στο πέρασμα του χρόνου και σήμερα επανέρχεται προσφέροντας αυξημένη άνεση – με 5 θέσεις κανονικού μεγέθους – η οποία υποστηρίζεται από το τεχνολογικό οπλοστάσιο της Renault.

Δίπλα του παρατάσσεται το Kangoo Van, η επαγγελματική έκδοση του μοντέλου, επίσης αναβαθμισμένη με πλουσιότερο εξοπλισμό, εγκαινιάζοντας το καινοτόμο σύστημα Easy Side Access που επιτρέπει στο νέο μοντέλο την πλευρική φόρτωση.

Ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι και τα δύο μοντέλα (Kangoo & Kangoo Van) θα είναι διαθέσιμα και σε ηλεκτρικές εκδόσεις.

Το μικρότερο σε μέγεθος αλλά ίδιας φιλοσοφίας και επίσης νέο Renault Express Van, έρχεται τις ανάγκες των πελατών που αναζητούν την ιδανική σχέση τιμής / απόδοσης, προσφέροντας τη μεγαλύτερη χωρητικότητα στην κατηγορία του.

Στην επιβατική του έκδοση, η οποία θα πωλείται εκτός Ευρώπης, το νέο Renault Express διαθέτει 5 κανονικές θέσεις και μεγάλο χώρο φόρτωσης.

2Χ2: μια πλήρης και ευέλικτη γκάμα

Τα νέα Renault Kangoo και Renault Express, τα οποία είναι αμφότερα διαθέσιμα τόσο σε έκδοση ελαφρού επαγγελματικού (LCV), όσο και επιβατικού, δημιουργούν μια πλήρη γκάμα 4 μοντέλων, η οποία θα παρουσιαστεί επίσημα και θα αρχίσει να διατίθεται στην αγορά από την άνοιξη του 2021.

Ο Mark Sutcliffe, SVP της επιχειρηματικής μονάδας ελαφρών επαγγελματικών της Συμμαχίας, δήλωσε σχετικά: «Η Renault, για ακόμα μία φορά, κάνει την επανάσταση στις κατηγορίες των Van και Combi οχημάτων. Με περισσότερες από 4 εκ. μονάδες να έχουν πουληθεί από το 1997, το Kangoo είναι, πράγματι, ένα εμβληματικό μοντέλο.»

Τί καινούριο φέρνει το επαγγελματικό Kangoo;

Το Νέο Kangoo Van στοχεύει, κυρίως, στην κάλυψη των αναγκών που έχουν οι στόλοι οχημάτων, οι τεχνίτες και οι έμποροι, που όλοι τους αναζητούν ένα επαγγελματικό όχημα προσαρμοσμένο απόλυτα στις ανάγκες τους, το οποίο να είναι και εξοπλισμένο με τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες.

Το ολοκαίνουριο εσωτερικό του, προσφέρει ένα οριζόντια διατεταγμένο ταμπλό, με πολλούς αποθηκευτικούς χώρους. Παράλληλα, τα νέα, πλήρως ανασχεδιασμένα, καθίσματα προσφέρουν περισσότερη άνεση, ενώ είναι και πιο ανθεκτικά.

Εφοδιασμένο με τα καινοτόμα συστήματα Easy Sile Access και Easy Inside Rack, το Νέο Kangoo Van φέρνει την επανάσταση στα θέματα της φόρτωσης και της πρόσβασης:

  • Easy Side Access: Ένα σύστημα ιδιαίτερα πρακτικό για τα κέντρα των πόλεων, αυτή η καινοτόμος εφαρμογή επιτρέπει στο χρήστη να έχει εύκολη πρόσβαση στο φορτίο του, ανεξάρτητα από τους περιορισμούς που θέτουν οι συνθήκες στάθμευσης. Καταργώντας την κεντρική κολόνα, το Νέο Kangoo Van προσφέρει την πιο ευρεία και άνετη πλευρική πρόσβαση στην αγορά, με άνοιγμα 1,416 μ. (δηλαδή άνοιγμα διπλάσιο από το παλιό μοντέλο).
  • Easy Inside Rack: Αυτό το επεκτεινόμενο εσωτερικό ράφι, αποτελεί ακόμα μία καινοτόμο εφαρμογή που επιτρέπει την τοποθέτηση και μεταφορά, σε ψηλό επίπεδο, μακριών και ογκωδών αντικειμένων, απελευθερώνοντας, κατά αυτόν τον τρόπο, χώρο στο πάτωμα του αυτοκινήτου.

Το νέο Renault Kangoo Van είναι εφοδιασμένο με το σύστημα πολυμέσων Renault EASY LINK, καθώς και με νέα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης, όπως τα Trailer Swing Assist, Brake Stability Control και AEBS Advanced Emergency Braking, αλλά και ο ψηφιακός εσωτερικός καθρέπτης, Permanent Rear View. Το νέο αυτό σύστημα προσφέρει εξαιρετική οπίσθια ορατότητα, η οποία αποδεικνύεται ιδιαίτερα χρηστική στα ογκώδη οχήματα. Άλλα νέα στοιχεία περιλαμβάνουν τα συστήματα.

Παράλληλα, το νέο Kangoo Van προσφέρει μια ποικιλία επιλογών σε αμαξώματα και κινητήρες. Θα είναι διαθέσιμο σε δύο μήκη, ενώ θα προσφέρεται τόσο με χειροκίνητο, όσο και με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, σε εκδόσεις βενζίνης, πετρελαίου και ηλεκτρικές. Ο ωφέλιμος όγκος του κυμαίνεται μεταξύ 3,3-3,9 m3 στη βασική έκδοση, και μεταξύ 4,2-4,9 m3 στην επιμηκυμένη έκδοσή του.

Το ιδανικό value for money

Το νέο Renault Express Van, το πρακτικό και αποδοτικό van, στοχεύει στους νέους επιχειρηματίες και τους μικρούς στόλους, δηλαδή σε όσους αναζητούν την ιδανική σχέση αξίας / τιμής, καλύπτοντας τις βασικές τους ανάγκες.

Το νέο μοντέλο είναι εξοπλισμένο με ενισχυμένα καθίσματα, ενώ το νέο εσωτερικό του ξεχωρίζει για την ποιότητα και την άνεση που προσφέρει. Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στην προσφορά αποθηκευτικών χώρων, αλλά και την προσεγμένη εργονομία. Μάλιστα, προσφέρει τους περισσότερους αποθηκευτικούς χώρους της κατηγορίας στο εσωτερικό του (48 λίτρα), ενώ ο χώρος φόρτωσης κυμαίνεται μεταξύ 3,3-3,7 m3 .

Το Νέο Express Van είναι εφοδιασμένο με το σύστημα πολυμέσων Renault EASY LINK, καθώς και με νέα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης, όπως τα Rear-View Assist, Blind Spot Warning, Front & Rear Park Assist, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε και το Wide View Mirror.

Η επιβατική έκδοση του μοντέλο, Renault Express, είναι ένα πολυχρηστικό και οικονομικό όχημα τύπου Combi, που προσφέρει 5 κανονικές θέσεις και ένα μεγάλο χώρο φόρτωσης. Στοχεύει στην ικανοποίηση των αναγκών των επιχειρηματιών που το χρειάζονται για μεικτή χρήση (επαγγελματική και ιδιωτική), αλλά, επίσης, και στους τεχνίτες και τους εμπόρους.

Renault Pro+: Η ήρεμη επαγγελματική δύναμη

  • Η Renault είναι ειδικός στα ελαφρά επαγγελματικά οχήματα (LCV) για περισσότερα από 120 χρόνια, προσφέροντας, μέσω της ομπρέλας Renault Pro+, τόσο μοντέλα LCV όσο και υπηρεσίες απόλυτα προσαρμοσμένα στις υψηλές απαιτήσεις των σύγχρονων επαγγελματιών.
  • Η Renault είναι ηγέτης της ευρωπαϊκής αγοράς των van και των minivan, από το 1998 και για 21 συναπτά έτη.
  • Παράλληλα, η Renault είναι πρωτοπόρος και ηγέτης στα ηλεκτρικά LCV στην Ευρώπη, για 9η συνεχόμενη χρονιά, με σχεδόν το ένα στα δύο ηλεκτρικά LCV που πωλούνται στην Ευρώπη να έχουν τα σήματά της. Από το 2011, το Kangoo Z.E. αποτελεί το best seller ηλεκτρικό LCV στην Ευρώπη, με περισσότερες από 50.000 πωλήσεις, μέχρι σήμερα.
  • Η Renault θα εξηλεκτρίσει όλη τη γκάμα των van και των minivan της, μέχρι το 2022.

Πηγή: Renault / TEOREN

Nikos Loupakis

Μηχανολόγος Μηχανικός - Δημοσιογράφος

Add comment

Kατηγορίες

Ημερολόγιο

Οκτώβριος 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31