Sto Timoni

Τα Big Data κάνουν καλό στην αυτοκινητοβιομηχανία

Κάνοντας χρήση της τεχνολογίας μεγάλων δεδομένων (big data), η Ford εξασφαλίζει ότι η γραμμή παραγωγής του νέου Kuga στη μονάδα κατασκευής οχημάτων της που βρίσκεται στη Βαλένθια της Ισπανίας, δεν σταματά ποτέ. H αξιοποίηση μεγάλων δεδομένων, η οποία πραγματοποιείται μέσω μιας ειδικής εφαρμογής για smartphone, έχει επιφέρει στη Ford εξοικονομήσεις που ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο ευρώ από τις αρχές του 2019 μέχρι και σήμερα.

Με περισσότερο από έναν αιώνα να έχει περάσει από τότε που η Ford πρωτοστάτησε στην υιοθέτηση της κινούμενης γραμμής παραγωγής, η εταιρεία χρησιμοποιεί τώρα την τεχνολογία μεγάλων δεδομένων (big data) προκειμένου να εντοπίσει πιθανές βλάβες σε μηχανήματα του εργοστασίου της στη Βαλένθια της Ισπανίας, προτού αυτές συμβούν.

Όπως είναι προφανές, η παραγωγή οχημάτων μπορεί να καθυστερήσει σε περίπτωση βλάβης συγκεκριμένων εξαρτημάτων και μηχανημάτων, τα οποία πρέπει να επισκευαστούν άμεσα ή ακόμα και να αντικατασταθούν.

Θέλοντας να προλάβει πιθανές καθυστερήσεις στη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου της στη Βαλένθια, η Ford, σε συνεργασία με ειδικούς στον τομέα της ρομποτικής από το τοπικό πανεπιστήμιο και μηχανικούς της, αξιοποίησε την τεχνολογία μεγάλων δεδομένων προκειμένου οι υπεύθυνοι στην κατασκευαστική αλυσίδα να ειδοποιούνται αμέσως μέσω μιας ειδικής εφαρμογής για smartphone όταν η λειτουργία ορισμένων μηχανών ή εξαρτημάτων αρχίζει να επιβραδύνει – γεγονός που αποτελεί σαφή ένδειξη ότι σύντομα ενδέχεται να «καταρρεύσουν».

870 εκ. δολάρια επένδυσε η Ford για την παραγωγή του νέου της SUV, Kuga, στην Βαλένθια της Ισπανίας

Από τις αρχές του 2019 μέχρι και σήμερα, η αξιοποίηση μεγάλων δεδομένων έχει επιφέρει για την Ford εξοικονομήσεις άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ συμβάλλοντας ώστε το εργοστάσιο παραγωγής στη Βαλένθια να πληροί τους χρόνους παράδοσης διασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό ότι οι πελάτες της εταιρείας παραλαμβάνουν έγκαιρα το νέο τους αυτοκίνητο.

Στο εργοστάσιο της Ford στη Βαλένθια βρίσκονται αυτή τη στιγμή εγκατεστημένα πάνω από 15.000 μηχανήματα τα οποία «απασχολούνται» καθημερινά στην κατασκευή αυτοκινήτων. Ανάμεσα σε αυτά είναι και το νέο Kuga, το Νο.1 σε πωλήσεις SUV της Ford στην Ευρώπη και το No.3 μοντέλο της εταιρείας στη γηραιά ήπειρο μετά τα καταξιωμένα Fiesta και Focus.

Μια συνοπτική εικόνα για τη Ford Ευρώπης μπορείτε να έχετε κάνοντας κλικ εδώ

Nikos Loupakis

Μηχανολόγος Μηχανικός - Δημοσιογράφος

Add comment

Kατηγορίες

Ημερολόγιο

Μάρτιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031