Το Xpeng P7, ένα μοντέλο που θεωρείται αντίστοιχο του model S της Tesla, το οποίο λανσαρίστηκε επισήμως στην Κίνα διαθέτει αυτονομία 706 km (NEDC) και κοστίζει από 30.000 έως 46.000 ευρώ. Παρά το γεγονός ότι αυτές οι χαμηλές τιμές προκύπτουν με τη βοήθεια των κρατικών επιδοτήσεων, το P7 δεν παύει να αποτελεί έναν επικίνδυνο αντίπαλο τόσο για το Tesla S όσο και για κάθε αντίστοιχο “δυτικό” μοντέλο της αγοράς.
Το P7, προϊόν της Xpeng Motors, είναι πλέον άμεσα διαθέσιμο για παραγγελία στην Κίνα, σε 3 εκδόσεις και 8 επίπεδα εξοπλισμού, ενώ οι παραδόσεις στους πελάτες θα αρχίσουν στα τέλη Ιουνίου. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό σεντάν που εκτός της μεγάλης αυτονομίας προσφέρει και εξαιρετικές επιδόσεις με τα 0-100 km/h να πραγματοποιούνται, σε κάποιες εκδόσεις, σε μόλις 4,3’’.
Το σύστημα ηλεκτρικής κίνησης είναι υψηλής απόδοσης “3 σε 1” – compact, ελαφρύ και αποδοτικό, – με υψηλότατη “πυκνότητα” ισχύος 2,0 kW/kg και απόδοση έως 97,5%. Είναι επίσης το πρώτο EV στον κόσμο με μονάδα Infineon 950 IGBT, που παρέχει ρεύμα με ένταση έως και 580A στον κινητήρα για 40 συνεχή δευτερόλεπτα.
Η μπαταρία υψηλής ενεργειακής πυκνότητας (170 Wh/kg) προέρχεται από την κινεζική CATL έχει χωρητικότητα 80,9 kWh και είναι αρκετά “slim” αφού το ύψος της περιορίζεται στα 110 mm. Με τη διαδικασία, δε, της ταχείας φόρτισης απαιτούνται 28 λεπτά (από το 30% στο 80%), ενώ μέσα σε 10 λεπτά μπορεί να ανακτηθεί αυτονομία 120 χιλιομέτρων.
Η ισχύς στην έκδοση με την κίνηση στους πίσω τροχούς (RWD) φτάνει τα 196 kW με τη μέγιστη ροπή στα 390 Nm και την κατανάλωση ενέργειας να διαμορφώνεται στα 12,5 kWh/100 km. Στην τετρακίνητη έκδοση (AWD) υπάρχει ένας κινητήρας 120 kW εμπρός και ένας 196 kW πίσω με τη συνολική ροπή να φτάνει τα 650 Nm.
Τα φρένα είναι Bosch / Brembo που εξασφαλίζουν απόσταση ακινητοποίησης 35 m από τα 100km/h, ενώ οι αναρτήσεις έχουν εξελιχθεί από κοινού με γερμανική εταιρία.
Όμως αυτό που κάνει το Xpeng P7 ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι πρόκειται για το πρώτο μοντέλο παραγωγής σε όλο τον κόσμο, το οποίο είναι εφοδιασμένο με την υπολογιστική μονάδα DRIVE AGX Xavier της NVIDIA, με απόδοση 30 TOPS (τρισεκατομμύρια λειτουργίες ανά δευτερόλεπτο), ενώ καταναλώνει μόνο 30 Watt ισχύος. Σημειώστε ότι το DRIVE AGX Xavier προορίζεται για χρήση από συστήματα αυτόνομης οδήγησης: ο λόγος για το αυτόνομο σύστημα οδήγησης XPILOT3.0 το οποίο προορίζεται για χρήση στους απαιτητικούς δρόμους της Κίνας, και διαθέτει 12 αισθητήρες υπερήχων, ραντάρ κύματος 5 χιλιοστών και 14 κάμερες, που σύμφωνα με την Xpeng είναι το μόνο ολοκληρωμένο σύστημα πολλαπλής θέασης 360° της αυτοκινητοβιομηχανίας.
Το P7 είναι εξοπλισμένο με τα πρώτα νέας γενιάς ραντάρ κύματος χιλιοστομέτρου, που διαθέτουν απόσταση ανίχνευσης πάνω από 200 μέτρα και προσφέρουν κορυφαία ακρίβεια και γωνία προβολής, “διεισδύοντας” αποτελεσματικά σε βροχή και ομίχλη, για να προσφέρουν αντίληψη του περιβάλλοντος σε συνθήκες μειωμένης ορατότητας . Τέσσερα ακόμη χιλιοστομετρικά ραντάρ υψηλής απόδοσης τοποθετούνται σε κάθε γωνία του P7 – πρόκειται για μια πολύ προηγμένη διαμόρφωση.
Με μια ματιά
4WD High Performance (0-100km/h σε 4,3’’, αυτονομία 550 km)
RWD Super-Long Range: (0-100km/h σε 6,7’’, αυτονομία 656 km – 706km NEDC)
RWD Long Range (0-100km/h σε 6,7’’, αυτονομία 568 km NEDC)
To μήκος του P7 φτάνει τα 4880 mm, το πλάτος τα 1896 mm το ύψος τα 1450 mm
Γιά να δούμε θα μας αφήσουν οι φίλοι μας ευρωπαίοι κατασκευαστές να το εισάγουμε , ή θα το βγάλουν εντελώα ακατάλληλο και αυτό ως συνήθως επειδή δεν θα πληρει τις προϋποθέσεις ασφαλείας .
Ενώ το Smart Fortwo της Mercedes θεωρείται ασφαλές !!!!!
Θα δείξει το πράγμα…
Θα ήθελα πληροφορίες για την αγορά και τα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου προϊόντος και συγκεκριμένα για πόσα χιλιόμετρα είναι κατασκευασμενες οι μπαταρίες να αντέξουν. Επίσης τις τεχνικές προδιαγραφές και τις τελικές τιμές όλων των μοντέλων για την απόκτηση τους και την παράδοση τους σε εμένα τον ίδιο καθώς και το που θα μπορώ να φορτίσω και αν μου παρέχονται φορτιστές και ταχυφορτιστες.
Και σε σας θα πρέπει να επαλαβάουμε αυτό που απαντήσαμε σε άλλες αντίστοιχες ερωτήσεις. Δεν έχουμε κάποια επιπλέον πληροφόρηση.
Δώστε μου όλες τις πληροφορίες για όλα τα μοντέλα και τις τελικές τιμές και παραδώσεις στα χέρια μου όπως και όλες τις τεχνικές προδιαγραφές καθώς και αν παρέχονται φορτιστές και ταχυφορτιστες και που μπορώ να φορτίσω.
Δεν γνωρίζουμε κάτι παραπάνω από αυτά που γράψαμε. Είναι πολύ νωρίς ακόμα, ιδιαίτερα για την Ελλάδα.
Θα εισαχθεί ποτέ στην Ευρωπαϊκή Ενωση;
Δεν έχουμε σχετική πληροφόρηση.
Βλέπω να επικρατούν και σε αυτόν τον τομέα οι Κινέζοι. Ίσως σε 20 χρόνια αλλά θα τα καταφέρουν. Φθάνει να σκεφτούμε ποιος σήμερα δεν έχει αγοράσει κινέζικο κινητό huawei, xiaomi κτλ.
Έχετε απόλυτο δίκιο!
Αν έχει δέκα χρόνια εγγύηση,δωρεάν οδική βοήθεια και αυτοκίνητο αντικατάστασης, ίσως κάνει καριέρα
Θα το δούμε αυτό. Να εισαχθεί πρώτα στην Ευρώπη, να το οδηγήσουμε, να δούμε πως είναι και “ζωντανό”, πέρα από τις φωτογραφίες…